Korčok podporí do eurovolieb tie strany, ktoré mu pomáhali s kandidatúrou na prezidenta. Chce, aby uspeli ženy

ta3/Soňa Búranová, TASR
30.4.2024 11:23 , Aktualizované: 30.4.2024 11:51

Neúspešný prezidentský kandidát Ivan Korčok vo voľbách do Európskeho parlamentu podporuje Progresívne Slovensko, SaS, KDH a Demokratov. Ide o strany, ktoré ho podporili v kandidatúre na post hlavy štátu. Svojich podporovateľov vyzval, aby dali hlasy aj ženám.

Odkaz z roku 1968 platí aj dnes. Boj za slobodu sa nikdy nekončí, vyhlásil Korčok
TASR/Jaroslav Novák

Podporu vyslovil stranám, ktoré mu aktívne pomáhali v jeho prezidentskej kandidatúre. Zároveň vyzval svojich podporovateľov, aby dali svoj hlas ženám.

"Stranám, ktoré ma v prezidentskej kampani aktívne podporovali, vyslovím podporu aj ja. Ide o strany, ktoré bez ohľadu na rozdielne názory jasno v tom, kde Slovensko patrí a podľa toho komunikujú náš vzťah k EÚ. Rovnako chcem zvýrazniť môj postoj k ženám v politike v tomto politickom spektre," oznámilo komunikačné oddelenie Ivana Korčoka.

Korčok tiež zdôraznil význam volieb do Európskeho parlamentu. Podľa neho je to kľúčová inštitúcia Únie, kde sa spolu s členskými štátmi rodí legislatíva platná v celej EÚ.

Anketa

Malo by podľa vás do europarlamentu kandidovať viac žien?

Nezáleží mi na pohlaví kandidátov
- %
Áno, stále je ich málo
- %
Kandiduje ich primerane
- %
Nie, malo by kandidovať viac mužov
- %
Celkovo hlasov: 9

Prosperita a mier

V EÚ sa podľa Korčoka darí zabezpečovať prosperitu a mier a brániť vojenskému riešeniu sporov medzi členskými krajinami. Pripomenul, že za 20 rokov nášho pobytu v EÚ ju zažívame vyše 15 rokov v krízovom režime. Ide o finančnú krízu, brexit, migračnú krízu, pandémiu či vojnu na Ukrajine. Únia podľa neho ani zďaleka nie je dokonale fungujúca inštitúcia.

"Je namieste kriticky pomenovávať čokoľvek, s čím máme problém, treba to robiť na základe argumentov a nie ideologických hesiel," zdôraznil. Postoje súčasnej vládnej moci voči EÚ považuje Korčok za bizarné, nebezpečné a v rozpore s národno-štátnymi záujmami.

Prečo je členstvo v EÚ pre SR dôležité?

Slovenskú vládu vyzval, aby zadefinovala okrem peňazí aspoň jeden dôvod, prečo je členstvo v EÚ pre SR životne dôležité. Vláda by tiež mala do zrozumiteľnej reči preložiť tézu o našej suverenite a jasne pomenovať, čo chce v EÚ zmeniť, a prečo a s ktorými spojencami to chce presadiť.

Voľby do Európskeho parlamentu sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Kandiduje 23 strán a jedna koalícia. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Zakrúžkovať môžu najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok