Foto: TASR - Michal Svítok, Facebook ( Lukáš Machala)

Lukáš Machala je generálnym tajomníkom služobného úradu ministerstva kultúry.

Lukáš Machala sa po voľbách stal generálnym tajomníkom služobného úradu ministerstva kultúry na čele s Martinou Šimkovičovou.

Machala sa zapísal ako obdivovateľ Vladimíra Putina, šíril hoaxy o iluminátoch a chemtrails, pred niekoľkými rokmi odišiel od Andreja Danka a neskôr aj z Republiky. Dnes sa o ňom hovorí ako o človeku, ktorý by mohol prevziať RTVS.

Verejnoprávny priestor pre konšpirácie a hoaxy

Napriek tomu, že to on sám podľa portálu Aktuality poprel, k situácii vo verejnoprávnej televízii sa často vyjadruje. Nedávno na svojej sociálnej sieti k zmene názvu Rozhlas a televízia Slovenska na Slovenská televízia a verejný rozhlas.

„Mnohým sa prídavné meno slovenský nepozdáva, my vieme, prečo je v názve. Je to hrdosť na náš národ a náš štát. A k nemu neodmysliteľne patrí nezávislá verejnoprávna vysielacia inštitúcia.“ 

Na internete, respektíve na facebooku RTVS sa dnes objavilo video, časť reportáže relácie Reportéri, v ktorom Machala konkretizuje, čo by nezávislosť a „slovenskosť“ mala znamenať.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Kovacic Hanzelova (@zuzanahanzelova)

Na otázku redaktora, či je v pláne dať verejný priestor na diskusiu aj ľuďom, ktorí tvrdia, že Zem je plochá, odpovedá jednoznačne.

„Je podložené, že Zem je guľatá? Ja sa vážne pýtam, je to podložené? Boli ste vo vesmíre? Vy ste neboli, ja tiež nie, ja neviem,“ myslí si.

Uložiť článok

Najnovšie články