Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Polícia si vzala na mušku vodičov autobusov: Jeden nafúkal až 1,4 promile! Hrozí mu väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LEVOČA- Polícia obvinila vodiča autobusu, ktorý pri výkone služby v Levoči nafúkal viac ako promile. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že 53-ročného muža zastavila hliadka v pondelok (29. 4.) v skorých ranných hodinách na ulici Železničný riadok v rámci celokrajskej kontroly.

"Vykonanou dychovou skúškou u tohto vodiča bolo preukázané, že vykonával svoje povolanie pod vplyvom alkoholu. Výsledok dychovej skúšky dosiahol 1,15 promile," uviedla Ligdayová. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade vodiča zadržal a ten bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní procesných úkonov voči nemu vzniesli obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ak sa jeho vina preukáže, podľa zákona mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

archívne video

Mladá vodička šoférovala pod vplyvom alkoholu: Jej spolujazdkyňa nafúkala ešte viac (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )

Vodič autobusu nafúkal 1,40 promile, hrozí mu päťročné väzenie

Policajti z Nového Mesta nad Váhom obvinili 51-ročného vodiča autobusu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Šoféroval pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Hliadka zo Starej Turej podrobila vodiča autobusu značky Iveco dychovej skúške na autobusovej zastávke v obci Vaďovce v okrese Nové Mesto nad Váhom. V dychu mu namerali 1,40 promile alkoholu. Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Keďže viedol vozidlo ako vodič hromadnej dopravy, hrozí mu trest odňatia slobody až na päť rokov.

Viac o téme: Alkohol za volantomVodič autobusuPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu