Denník N

Hovoria nám, že stačí byť dosť dobrými rodičmi, ale čo to znamená? (Pod slnkom Jany Shemesh) 

Zdroj: Unsplash
Zdroj: Unsplash

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

tie a tí z vás, čo majú deti, možno z času na čas rozmýšľajú o tom, akí sú rodičia. Zrejme si niekedy aj vyčítajú, keď sa im v tejto činnosti celkom nedarí. Najdôležitejšie však je, aby naše deti mali dosť dobrých rodičov. Píšem o tom v téme týždňa.

Prečítať si môžete aj o americkej političke Kristi Noemovej, ktorá sa pochválila svojou krutosťou, či o Japonke Mitsuko Tottoriovej, ktorá rozbila tradičnú hierarchiu vo veľkej firme, ale aj o tom, ako Georgia Meloni zrádza ženy.

V tipoch odporúčam dokument Sheryl Sandbergovej aj článok o tom, ako zvládnuť prechod dieťaťa na strednú školu.


Téma týždňa: Vieme, že nebudeme perfektní, ale akí máme byť?   

Je fantastické, že už sa celkom pevne usadil názor, že perfektný rodič neexistuje a že je to rovnaká bájka ako napríklad dokonalé manželstvo. Prospieva to súčasným aj budúcim rodičom a ich deťom.

Rodičia stále viac počúvajú o tom, že stačí byť dosť dobrým rodičom, pod čím sa zhruba rozumie, že lepší ako perfektný je prívetivý, srdečný, vnímavý, zvedavosť, záujmy, ambície podporujúci rodič, ktorý občas robí chyby.

Zároveň hneď neurobí všetko, čo deti požadujú (samozrejme, tu treba zvažovať vek, nebudeme sa sporiť, že nechať „vyplakať“ bábätko nie je v poriadku), ale stojí pri nich a nezosmiešňuje ich ani neignoruje, keď sú smutné, nahnevané či frustrované.

Pre mňa osobne je dôležitý aj ďalší aspekt tohto konceptu –

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Americké voľby 2024

Interrupcie

Izraelsko-palestínsky konflikt

Pod slnkom Jany Shemesh

Rodičovstvo

Životy žien

Komentáre, Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie