Dnes pprinášame zlepšovák, ktorý ste nám, milí čitatelia, poslali vy. Konkrétne pani Majka, ktorá verí, že ho využijú aj ostatní čitatelia.
Vďaka jej jednoduchej rade budú palacinky extra jemné a svieže po dlhú dobu.
Musíme povedať, že jej tip funguje skvele, vyskúšali sme ho a hoci sme ho nikdy predtým nepoznali, odteraz budeme robiť palacinky už len takto!
Pani Majka dostala túto radu ešte od svojej drahej svokry, ktorá bola profesionálna kuchárka a varila božsky.
Jednou z jej špecialít boli pritom práve palacinky.
Ak chcete, aby boli vaše palacinky lahodné, jemné a dlho čerstvé, mali by ste do cesta pridať dve ingrediencie navyše!
Ak do cesta pridáte trochu obyčajného droždia a slnečnicového oleja, bude oveľa jemnejšia a dlhšie svieže a lahodné.
Vyskúšajte výborný recept pani Majky na tradičné palacinky s malým vylepšením
Postup prípravy je daný krok za krokom, mali by ste ho pripraviť presne podľa tohto a výsledok bude božsky chutný!
Potrebujeme:
2 vajcia
1 štipka soli
2 dl mlieka
1 dl sódovej vody
20 dkg hladkej múky
2 lyžice oleja
trochu droždia
Postup:
Na prípravu palaciniek najskôr rozšľahajte vajcia mixérom.
Potom pridajte soľ.
Mlieko a sódovú vodu pridávajte striedavo s múkou.
Nakoniec pridajte aj olej a trochu droždia.
Potom miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky.
Nechajte 15 minút odpočívať.
Panvicu vymastíme olejom.
Keď je rozohriata, pridáme 1 malú naberačku palacinkového cesta tak, aby vyplnilo dno panvice.
Pečieme 1-2 minúty.
Potom tortovou stierkou uvoľníme boky do kruhu.
Opatrne siahneme pod cesto a obrátime.
Druhú stranu opečte len pol minúty.
Položte na rovnú dosku.
Hotové palacinky naplníme podľa chuti.
Dokonca aj podávané s Nutellou, džemom alebo škoricovým cukrom sú nebesky chutné.
Droždie používam sušené, ale svokra zvykla používať aj čerstvé.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)