„Máš talent? Využi moment. Ukáž sa!“ Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) opäť pomáha športovcom do 18 rokov na ceste za splnením ich snov. Grantový program Ukáž sa! je tento rok ešte výnimočnejší. Jeden zo zapojených žiadateľov pocestuje na olympijské hry v Paríži, na ktorých sa môže stretnúť aj s ambasádorkou 9. ročníka, vodnou slalomárkou Zuzanou Paňkovou.

V predchádzajúcich ôsmich ročníkoch projektu Ukáž sa! získali od Nadácie SOŠV podporu traja športovci, ktorí si už vybojovali miestenku na Hry XXXIII. olympiády. Teraz sa o financie môžu uchádzať ďalší jednotlivci či kolektívy, ktorí si chcú splniť svoj sen, potrebujú podporu a raz sa možno dostanú aj na olympijské hry rovnako ako Zuzana Paňková, Viktória Forster či Robert Kubin. O grant sa v roku 2019 uchádzala aj cyklistka Nora Jenčušová, ktorá tiež nebude chýbať v Paríži.

Nadácia SOŠV v projekte Ukáž sa! podporuje predovšetkým športovcov zo sociálne znevýhodneného prostredia či zástupcov športov, ktoré sú finančne náročné. Pomocou financií im pomôže zabezpečiť vhodnejšie tréningové prostredie, kvalitnejší výstroj či zaplatiť sústredenie alebo prípravu. Možností je veľa. Pre jednotlivcov a športové kolektívy je vyčlenená sumu 35-tisíc eur.

Po hokejistovi Jurajovi Slafkovskom vyzýva mladých športovcov, aby ukázali svoj talent Zuzana Paňková. Výber Košičanky nie je náhodný, sama bola v minulosti členkou grantových projektov Nadácie SOŠV Ukáž sa! a Juniorský olympijský tím. Teraz ona motivuje mladých športovcov, aby sa uchádzali o zaujímavé finančné granty.

„Opäť som si pozrela video, ktorým som sa prihlásila do projektu Ukáž sa! Videla som malé dievčatko, ktoré snívalo, že pôjde jedného dňa na OH. A teraz sa jej ten sen splní. V duchu som to malé ja objala a povedala som mu, že to dokázalo. Keby to dievčatko nepracovalo na sebe tak, ako pracovalo, dnes by som nebola v olympijskej nominácii,“ uviedla Zuzana Paňková.

Správna rada Nadácie SOŠV bude pri výbere finalistov Ukáž sa! prihliadať najmä na sociálny aspekt žiadateľov a ich športové sny, ktoré uchádzači vyrozprávajú v prihlasovacom formulári. Finančnú podporu získajú predovšetkým tí športovci, ktorí majú sťažené sociálne podmienky, alebo nemajú dostatok financií na rozvoj svojej športovej kariéry. O grant môžu požiadať individuálni športovci i celé kolektívy.

„Cez projekt Ukáž sa! každoročne podporujeme desiatky mladých športovcov, ktorí majú svoje sny. Doteraz sme rozdelili už takmer 400-tisíc eur. Tešíme sa, že traja podporení športovci z nášho grantového programu Ukáž sa! sa dostali na olympijské hry do Paríža. Pamätám si na príbeh Nory Jenčušovej, ktorá síce napokon nedostala od Nadácie podporu, ale aj ona si práve splní sen o účasti na olympijských hrách. Veríme, že cez projekt Ukáž sa! pomôžeme ďalším budúcim reprezentantom Slovenska,“ povedal predseda správnej rady Nadácie SOŠV Dušan Guláš.

Mladé talenty a kolektívy môžu požiadať o grant do 12. mája prostredníctvom webu SOŠV.

Tento rok je grantový program ešte atraktívnejší. Jeden z prihlásených žiadateľov o grant získa na základe výberu správnej rady Nadácie SOŠV aj cestu spolu so svojím rodičom na olympijské hry do Paríža, kde možno uvidí aj priamo v akcii ambasádorku projektu Zuzanu Paňkovú.

Všetky potrebné informácie o podmienkach účasti, prihlasovacom procese a podrobnejších pravidlách projektu „Ukáž sa!“ sú dostupné na webovej stránke.

Všetky informácie nájdeš na stránke grantového programu “Ukáž sa!” Využite túto jedinečnú možnosť a registrujte sa už dnes!