Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na tento moment čakal 600 dní. Poliak Lewandowski s prvým hetrikom za Barcelonu

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v dohrávke 33. kola španielskej La Ligy vďaka hetriku Roberta Lewandowského nad oslabenou Valenciou 4:2 a udržali si matematickú šancu na obhajobu majstrovského titulu.

30.04.2024 07:50
Robert Lewandowski Foto:
Robert Lewandowski sa teší z prvého hetriku od septembra 2022, ktorý strelil ešte ako hráč Bayernu Mníchov.
debata (2)

Na druhom mieste tabuľky napriek tomu strácajú päť zápasov pred koncom súťaže na vedúci Real Madrid priepastných 11 bodov.

Barcelona sa tešila z triumfu po dvoch prehrách, domácom debakli 1:4 s Parížom St. Germain v odvete štvrťfinále Ligy majstrom a po prehre 2:3 v El Clásicu na trávniku Realu Madrid.

O pár dní neskôr oznámil tréner klubu Xavi Hernández, že si rozmyslel odchod z klubu na konci sezóny a dodrží zmluvu s Barcelonou, ktorá je platná až do leta 2025.

Dávid Hancko Arne Slot Čítajte viac Veľká pocta pre Slováka: Nástupca Virgila van Dijka, píšu Briti. Hancka už vidia v FC Liverpool

V 22. minúte súboja s Valenciou otvoril skóre hlavou Fermín López, hostia však ešte do polčasu skóre otočili.

Najprv si slabú chvíľku vybral brankár Marc-André ter Stegen, ktorý sa v 27. minúte snažil prehodiť napádajúceho Huga Dura. Efektné podkopnutie lopty sa mu však nepodarilo a útočník Valencie zakončil do prázdnej brány.

Kapitánovi Barcelony tak zhorkli oslavy 408. štartu za klub, čím sa v historickej tabuľke dotiahol na Daniho Alvesa. Pred ním už zostal prakticky neprekonateľný Lionel Messi so 778 zápasmi v drese Barcelony.

4. Juraj Kucka Čítajte viac Slovan rieši budúcnosť, má záujem aj o Kucku. Ako sa rozhodne skúsený veterán?

O pár minút neskôr bolo pre Kataláncov ešte horšie: Ronaldo Araújo v pokutovom území zrazil na zem Petra Gonzáleza a z penalty v 38. minúte otočil skóre Pepelu.

Ešte pred prestávkou však svitla pre domácich nádej tentokrát po chybe brankára Valencie. Giorgi Mamardašvili zahral po zlom spracovaní rukou mimo pokutového územia a videl červenú kartu.

Barcelona presilovku v druhom polčase naplno využila vďaka trom gólom kanoniera Lewandowského. Poľský reprezentant prekonal náhradného brankára Jaumeho Doménecha v 49. a 82. minúte hlavou a v nastavenom čase ešte z priameho kopu.

kfc komármo Čítajte viac Tragédia v Dunajskej Strede. Mladá futbalistka skolabovala a zomrela

Lewandowski sa tak dočkal prvého ligového hetriku v drese Barcelony a na tri góly v jednom čakal dlhých 600 dní. Naposledy strelil hetrik ešte ako hráč Bayernu Mníchov 7. septembra 2022 v zápase Ligy majstrov proti Viktorii Plzeň.

Poliak sa tak posunul na štvrté miesto tabuľky strelcov v španielskej La Lige. So 16 gólmi aktuálne zaostáva o tri zásahy za vedúcom Arťomom Dovbykom z Girony.

La Liga – 33. kolo:
FC Barcelona – FC Valencia 4:2 (1:2)
Góly: 48., 82. a 90+3. Lewandowski, 22. Firmin – 27. Duro, 38. Pepelu (z 11 m), ČK: 45+4. Mamardašvili (Valencia)

Platy trénerov účastníkov ME vo futbale 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy trénerov všetkých 24...
Standings provided by Sofascore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #la liga