Google mení spôsob, akým zobrazuje výsledky vyhľadávania. Stále viac sa objavujú odkazy na príspevky z Redditu, Qory a ďalších internetových fór. Dôvodom je snaha poskytnúť používateľom rôznorodejšie výsledky a zohľadniť ich záujem o skúsenosti ostatných ľudí.

Podľa analýzy spoločnosti Semrush návštevnosť Redditu prudko rastie. Od augusta minulého roka sa počet návštevníkov viac ako strojnásobil. Google tvrdí, že používatelia sami čoraz viac vyhľadávajú diskusie na internetových fórach popri tradičných webových stránkach.

Apple CEO Steve Jobs holds the new iPhone 4 during the Apple Worldwide Developers Conference, Monday, June 7, 2010, in San Francisco. (AP Photo/Paul Sakuma)
Neprehliadnite

Apple postupne stráca čínsky trh so smartfónmi, konkurencia poráža iPhone

Zvýšená viditeľnosť Redditu v Google Search môže súvisieť s dohodou medzi týmito spoločnosťami o trénovaní umelej inteligencie Google na obsahu z Redditu. Obe spoločnosti však popierajú, že by dohoda mala vplyv na pozíciu Redditu vo výsledkoch vyhľadávania.

Tento trend prináša aj riziká. Na Reddite sa ľahšie šíri spam a dezinformácie kvôli tomu, že sa spolieha na dobrovoľných moderátorov. Google ubezpečuje, že proti tomu bojuje, no niektorí odborníci na SEO majú pochybnosti o účinnosti týchto opatrení.

Sociálna sieť X.
Neprehliadnite

Sociálna sieť X miliardára Elona Muska vstupuje do sveta televízie

Zvýšená viditeľnosť Redditu je výhodná pre používateľov, ktorí chcú okrem tradičných zdrojov vidieť aj názory bežných ľudí. Zároveň prináša investičné príležitosti pre Reddit a núti Google zlepšovať systémy na odfiltrovanie škodlivého obsahu.

Ďalšie dôležité správy

Google Chrome
Neprehliadnite

Google odkladá koniec sledovania pomocou cookies v prehliadači Chrome