Aplikácia Threads od spoločnosti Meta, rival platformy X Elona Muska, získava čoraz viac používateľov. Podľa odhadov spoločnosti Apptopia má Threads v USA od decembra minulého roka viac denných používateľov ako X. V súčasnosti je Threads tretia najviac sťahovaná bezplatná aplikácia v App Store a X je na 41. mieste.

Priemerný počet denných používateľov Threads v USA je v apríli zatiaľ 28 miliónov, čo je o 55 percent viac ako v decembri. Naopak, X má v USA tento mesiac priemerne 22 miliónov denných používateľov, čo je o 21 percent menej ako Threads.

Sociálna sieť X.
Neprehliadnite

Sociálna sieť X miliardára Elona Muska vstupuje do sveta televízie

Celosvetovo má X stále viac používateľov ako Threads, no aj tak zaznamenáva pokles oproti obdobiu pred Muskovým prevzatím. Odhady hovoria, že X má celosvetovo o 19 percent menej denných používateľov ako v októbri 2022.

Napriek úspechu v USA má Threads stále pred sebou dlhú cestu, kým prekoná X ako najpopulárnejšiu mikroblogovaciu platformu. Propagácia s Taylor Swift zatiaľ nepriniesla očakávaný nárast používateľov.

JB 27 Washington - Stúpenci a podporovatelia TikTok držia transparenty počas protestu pred budovou amerického Kapitolu vo Washingtone 13. marca 2024. Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu schválila v stredu veľkou väčšinou hlasov návrh zákona, ktorý môže viesť k zákazu čínskej sociálnej siete TikTok v Spojených štátoch. Uviedli to agentúry Reuters a AP. FOTO TASR/AP

Devotees of TikTok cheer their support to passing motorists at the Capitol in Washington, before the House passed a bill tha
Neprehliadnite

TikTok čelí pokutám v EÚ a možnému zákazu v Spojených štátoch

Mark Zuckerberg, výkonný riaditeľ spoločnosti Meta, zostáva optimistom a verí v budúcnosť Threads. Tvrdí, že aplikácia je na dobrej ceste stať sa veľmi úspešnou.

Ďalšie dôležité správy

Ilustračná fotografia.
Neprehliadnite

Japonský protimonopolný úrad obviňuje Google z neférových praktík