Karol Duchoň v réžii Petra Bebjaka: Dá sa vôbec nahradiť hlas legendárneho speváka vo filme? Takto bude znieť, prezradil nám tvorca

Po triumfe na cenách Český lev u západných susedov sa režisérovi Petrovi Bebjakovi podarilo premeniť na víťazstvo aj nomináciu na domácich cenách Slnko v sieti. S Matematikou zločinu získal sošku pre najlepší televízny film/seriál či minisériu.

29.04.2024 00:00
Režisér Peter Bebjak. Foto:
Režisér Peter Bebjak.
debata (7)

Činorodý tvorca patrí medzi najúspešnejších slovenských filmárov a darí sa mu, ako s filmami, tak s televíznou produkciou. Minulý rok bol napríklad ocenený za televízne dielo Jozef Mak, pred pár rokmi za snímku Čiara.

JZEM7100 Čítajte viac Označovať lásku ako chorobu je zvláštne, odkázala víťazka Slnka v sieti Droppová. Chorobou je, ak niekto medzi nás vkladá strach a nenávisť

Pre TV Pravda bezprostredne po zisku ocenenia povedal nasledovné: „Je super, že sa televízne projekty dostali do Slnka v sieti. Je to ocenenie všetkých ľudí, ktorí v audiovizuálnom priestore tvoria. Cez televízie diváci najviac vnímajú umenie a kultúru. A to je asi to najdôležitejšie, že aj týmto spôsobom sa divák dá trochu vychovať.“

Karol Duchoň v réžii Petra Bebjaka? Tvorca odhalil tajomstvo, takto bude znieť hlas legendárneho speváka vo filme
Video
Zdroj: TV Pravda

Pre slovenského režiséra a scenáristu, ktorého najnovší projekt Vedľajší produkt uviedla v nedeľu večer v premiére Česká televízia, je však dôležité, aby diváci chodili aj do kín. Pre ne bude určený aj jeho ambiciózny nový projekt. Film, ktorý sa sústreďuje na spevácku legendu – Karola Duchoňa.

Vedľajší produkt, Maštalír, Hofmann Čítajte viac Maštalír, Hofmann a Bebjak? To nemôže dopadnúť zle. Na obrazovky prichádza nový napínavý seriál

„Zahrá si ho slovenský herec,“ naznačil s úsmevom pre TV Pravda a prezradil tiež, ako bude Duchoňov hlas a pesničky vo filme znieť. Viac si pozrite v našom videorozhovore.

Peter Bebjak sa v piatok večer zaradil aj do zoznamu osobností, ktoré sa počas slávnostného ceremoniálu cien Slnko v sieti nevyhli odkazu z pódia politikom. „Mám jeden sen. Chcem žiť v čase, keď nebudem vôbec myslieť na politiku a už vôbec nie na politikov, pretože to bude znamenať, že túto krajinu vedú ľudia, ktorí sú múdri, tolerantní, majú demokratické cítenie a vedia oceniť slobodu umenia," vyhlásil za mohutného potlesku.

Herečka Natália Germáni s manželom Martinom...
Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana...
+78Herec Daniel Fischer bol nominovaný za výkon vo...

Verím tomu, že sa toho dožijem, pretože pravda a láska musí zvíťaziť nad lžou a nenávisťou,“ doplnil režisér vo svojom príhovore. O cenách Slnko v sieti viac čítajte na Kultura.pravda.sk. O prejave režiséra Petra Bebjaka sa dočítate aj na Mediaklik.sk.

Pozrite si tiež: Bebjak a Maštalír o filme Smršť exkluzívne pre Pravdu
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Televízia #nakrúcanie #Karol Duchoň #Peter Bebjak

+ Do nového dňa vykročíte s úsmevom a nedáte sa rozladiť pesimistami.
Pravidelná revízia finančných cieľov udrží...

+ Váhu máte síce ideálnu, ale potrebujete nabrať svalovú hmotu.
Doprajte sebe aj svojim blízkym toľko koľko...