Ako zdieľať trasu v Google Mapách s niekým druhým či z počítača do smartfónu? Túto funkciu pozná len málokto!

Pozrite sa na to, ako môžete zdieľať cez Google Mapy trasu či polohu z počítača do smartfónu, prípadne s vašim kontaktom.

Google Mapy
Zdroj: dennizn / Shutterstock.com

Google Mapy sú jednou z najpoužívanejších a najlepších navigačných aplikácií na svete. Množstvo ľudí si Google Mapy obľúbilo a využívajú ich vždy, keď je to potrebné. Vďaka nim sa bezproblémovou viete dostať z bodu A do bodu B a to nielen autom, ale aj peši, prípadne mestskou hromadnou dopravou.

Možno sa vám už stalo, že ste sa dohodli so známym či priateľov, že sa niekde stretnete, no meškali ste a váš známy vám vyvolával, kde ste. Alebo ste ku niekomu išli a váš kamarát sa pýtal, kedy prídete. Prípadne, niekto za vami mal prísť, no nevedeli ste mu riadne popísať, kde ste. Tých situácií môže byť výrazne viac. Aj na takéto problémy myslí aplikácia Google Mapy, ktorá umožňuje s vašim kontaktom zdieľať polohu pomocou pár kliknutí. A my si nižšie ukážeme, aké možnosti ponúkajú mapy v súvislosti so zdieľaním polohy.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Aké možnosti ponúkajú Google Mapy v súvislosti so zdieľaním polohy a trasy

Pošlite trasu do vášho mobilu alebo tabletu

Ak si chcete poslať trasu z bodu A do bodu B z počítača do smartfónu alebo opačne, tak musíte byť prihlásený pod rovnakým Google účtom na oboch zariadeniach. Nasledovný postup, ako poslať trasu z jedného zariadenia do druhého, je nesmierne jednoduchý.

  • Na vašom počítači si otvorte Google Mapy a zvoľte cieľovú destináciu, kam sa chcete dostať. Samozrejme, dajte potom trasu vyhľadať.
  • Potom kliknite na možnosť „Send directions to your phone„, teda odošli trasu do svojho zariadenia. Prípadne môžete skopírovať URL odkaz na trasu, a ten môžete odoslať napríklad do e-mailu alebo do WhatsAppu.
  • Ak máte viacero zariadení, tak v ponuke sa vám zobrazia všetky tie, kde ste prihlásený k rovnakému Google účtu. Stačí len vybrať ten mobil, ktorý práve používate.
send directions
Zdroj: Vosveteit.sk

Zdieľajte trasu s niekým iným

Toto je užitočné zdieľať napríklad s ľuďmi, s ktorými plánujete ísť na spoločný výlet či dovolenku. Takto budú mať o danej trase prehľad aj oni a vám poslanie zaberie len naozaj chvíľku. Postup je prakticky identický ako vyššie s minimálnymi rozdielmi.

  • Otvorte si aplikáciu Google Mapy na svojom mobile či tablete.
  • Vyberte cieľovú destináciu, kam sa chcete dostať.
  • Potom vyberte možnosť Trasy.
  • Teraz kliknite na 3 vodorovné bodky v pravej časti obrazovky.
  • Následne kliknite na Zdieľať trasu.
zdieľať trasu
Zdroj: Vosveteit.sk

Zdieľajte vašu polohu v reálnom čase s niekým druhým

Toto sa vám zíde napríklad v prípade, keď sa chcete stretnúť s niekým na nejakom špecifickom mieste, takto mu vybrané miesto pošlete naozaj rýchlo a ľahko. Prípadne, ak neviete niekomu presne popísať, kde ste, a ide za vami, aby vás rýchlo našiel.

  • Otvorte si aplikáciu Google Mapy na svojom mobile či tablete.
  • Vyhľadajte pomocou ikony GPS, kde sa práve nachádzate.
  • Kliknite teraz na váš profilový obrázok.
  • Teraz z ponuky vyberte možnosť Zdieľanie polohy. Následne vás aplikácia vyzve, aby ste ju zdieľali s konkrétnym kontaktom.
zdielanie polohy google mapy
Zdroj: Vosveteit.sk

Pevne veríme, že tipy vyššie boli pre vás užitočné a hlavne, že ich využijete.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre