Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Hra dvoch tínedžerov na železničnej trati skončila fatálne. Chlapec (14) bojuje o život
Zdielať na

Hra dvoch tínedžerov na železničnej trati skončila fatálne. Chlapec (14) bojuje o život

MALACKY / Krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vyslaní na železničnú stanicu v Malackách, kde sa v blízkosti odstaveného nákladného vozňa nachádzali dve zranené osoby. Chlapca (14) a jeho o rok staršieho kamaráta zasiahlo vysoké napätie. Boli zasiahnutí elektrickým prúdom z trolejového vedenia.

Po zásahu vypadla v širšom okolí elektrina. Podľa informácií TV JOJ je 14-ročný Leopold v ohrození života. Po prvotnom ošetrení totiž previezli chlapca do nemocnice v bratislavských Kramároch. Mal mať hlboké popáleniny na 50 percentách povrchu jeho tela. Utrpieť mal aj poranenia hlavy, údajne má zlomenú panvu. 

"Na miesto sme vyslali záchranársky vrtuľník a pozemnú ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci. Maloletý pacient bol na umelej pľúcnej ventilácii s vážnymi popáleninami a podozrením na fraktúru panvy a stehna transportovaný do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch," potvrdila hovorkyňa operačného strediska ZZS SR Petra Klimešová. 

Poverený príslušník začal trestné stíhanie

"Posádka záchranárskeho vrtuľníka v blízkosti miesta nešťastia prevzala maloletého pacienta s rozsiahlymi popáleninami a ďalšími poraneniami viacerých častí tela do svojej starostlivosti. Lekár leteckých záchranárov doplnil ďalšiu potrebnú liečbu a po preložení na palubu bol v umelom spánku letecky prevezený do univerzitnej nemocnice v bratislavských Kramároch," potvrdila hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková. 

"Poverený príslušník v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," dodala hovorkyňa KR PZ Bratislava Jana Šimunková.

Na miesto priletel vrtuľník: 

Druhý chlapec mimo ohrozenia života

Podľa informácii TV JOJ si 15-ročného chlapca prevzala posádka rýchlej lekárskej pomoci. Po zásahu mal byť pri vedomí a komunikovať so záchranármi. Jeho stav je údajne mimo ohrozenia života. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy