Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Z. Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice po schválení vládou

Na archívnej snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Foto: TASR Pavel Neubauer

Z. Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice po schválení vládou Opozičné KDH v piatok avizovalo iniciatívu na odvolanie ministerky.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 26. apríla (TASR) - Celý projekt univerzitnej nemocnice v Bratislave chce ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) predstaviť verejnosti po schválení vládou. Odmieta prekrúcanie faktov v súvislosti s projektom a zmenou rozhodnutia pri výstavbe nemocnice Rázsochy, pre ktoré ju chce z funkcie odvolávať opozičné KDH.

"Je smutné, ak sa opozičná politika zmení na obyčajný politický bulvár. Predstavitelia KDH v súvislosti s témou nemocnice Rázsochy konšpirujú bez reálnych faktov, postaviť odvolávanie ministra na základe konšpirácií je dôkazom zúfalého kroku jeho iniciátorov," uviedla Dolinková.

Opozičné KDH v piatok avizovalo iniciatívu na odvolanie ministerky. Tvrdí, že miesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica. Hovorí o neodbornom rozhodnutí s negatívnymi dôsledkami na pacientov. Rozhodnutie kritizovalo aj opozičné hnutie Slovensko. Opätovne vyzvalo opozíciu k podpore návrhu na odvolanie ministerky.