Na začínajúcu letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

Tohtoročnými novinkami charterových letov sú albánska Tirana, turecký Izmir, grécke destinácie Zakynthos a Patras, Podgorica v Čiernej Hore a po dlhšom čase sa vracia do ponuky aj španielska Palma de Mallorca. Lietať sa bude aj do gréckeho Heraklionu, Thessaloniki a na Rodos, ďalej do tureckej Antalye, Chorvátska (Brač), Bulharska (Burgas), Talianska (Lamezia Terme), Tuniska (Monastir) a na Cyprus (Larnaca). Okrem Hurghady je ďalšom egyptskou destináciou Marsa Matruh. Toth pripomenul, že zájazdy a letenky sú dostupné prostredníctvom cestovných kancelárií a leteckých agentúr.

Letnú ponuku dopĺňa aj pravidelné sezónne spojenie Košíc s chorvátskym Zadarom, ktoré bude dvakrát týždenne prevádzkovať spoločnosť Ryanair od 2. júna do 29. septembra.

Ďalšie dôležité správy

Na snímke lietadlo so Slovákmi prichádza po repatriačnom lete zo Štokholmu na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave 29. marca 2020. FOTO TASR - Jaroslav Novák
Neprehliadnite

Bratislavské letisko očakáva silnú letnú sezónu, odbaviť môže vyše dva milióny cestujúcich