Louvre poskytne pred parížskou olympiádou hodiny jogy s výhľadom na umenie

Parížske múzeum Louvre vo svojich svetoznámych galériách ponúkne hodiny jogy a tanca v rámci predolympijského kultúrneho programu. Olympijské hry sa vo francúzskej metropole uskutočnia od 26. júla do 11. augusta, nasledované paralympijskými od 28. augusta do 8. septembra.

26.04.2024 09:00
Marián Pauer Foto:
Louvre.
debata

Návštevníci Louvru budú mať možnosť zapojiť sa do hodín jogy, tanca či cvičenia s cvičiteľmi a trénermi a pri nevšednom zážitku si budú môcť prezerať svetoznáme obrazy a sochy. Podrobnosti o cvičení v Louvre a novej výstave s olympijskou tematikou sú k dispozícii na webovej stránke múzea.

„Louvre je fyzicky v centre Paríža. Bude fyzicky v centre olympijských hier,“ povedala riaditeľka múzea Laurence des Carsová.

Martin Kellenberger Cesta do Paríža Čítajte viac Olympijské kruhy zaujali aj výtvarníka Martina Kellenbergera

Slávnostné otvorenie hier sa uskutoční na rieke Seine, ktorá preteká okolo Louvru. Na neďalekom námestí Svornosti (Place de la Concorde) sa stavia provizórny štadión, kde sa budú konať preteky v skateboardingu a breakdance. Olympijský oheň bude horieť v blízkych Tuilerijských záhradách.

Štyri ďalšie umelecké destinácie, vrátane Musee d'Orsay, domova impresionistických majstrovských diel, sa tiež chystajú usporiadať športové alebo kultúrne aktivity spojené s olympiádou.

V utorok tiež parížska radnica predstavila svoje plány týkajúce sa sprievodného programu olympiády, vrátane verejných športovísk, koncertov a fanúšikovských zón pod šírym nebom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #Louvre #olympiáda 2024