Ak hľadáte niečo jednoduché a neuveriteľné chutné, rozhodne sa oplatí vyskúšať náš recept na schwarzwaldský dezert.
Dezert je krémový a veľmi ľahký a určite si ho vychutnáte s celou rodinou.
Jednoduchý a rýchly recept na lahodný krémový dezert youtube kanála Bridget’s Kitchen.
Potrebujeme:
2 balenia čokoládového práškového pudingu
30 g kakaového prášku
100 g kryštálového cukru
800 ml mlieka
800 ml smotany na šľahanie
2 pláty lístkového cesta
300 g višní
70-80 g čokoládových hoblín
Postup:
Do hrnca na sporáku vysypeme puding.
Pridáme kakao a potom pridáme cukor.
Po častiach prilievame mlieko.
Počas varenia miešame, kým nebude zmes hladká a bez hrudiek.
Keď bude zmes hladká, pridáme zvyšok mlieka.
Krém varíme na miernom ohni, kým nezhustne.
Keď je krém hotový, odstavíme ho z ohňa a necháme vychladnúť.
Do hlbokej misy nalejeme smotanu a vyšľaháme do tuhej hmoty.
Vychladnutý puding vyšľaháme mixérom, aby bol hladký a bez hrudiek.
Do pudingu pridáme polovicu šľahačky a vyšľaháme.
Potom pridáme polovicu zo zvyšnej šľahačky a prešľaháme.
Na dno sklenenej formy nalámeme na kúsky jeden plát upečeného lístkového cesta.
Cesto polejeme krémom a zarovnáme.
Pridáme polovicu višní.
Nalámeme druhý plát lístkového cesta.
Nanesieme zvyšok šľahačkového krému a zarovnáme.
Na vrch poukladáme zvyšok višní a čokoládové hobliny alebo nastrúhanú čokoládu.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: