Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
25. apríla 2024, 15:51
Čas čítania 0:27

Extrémistické združenie má záujem o dom Tisa v Bytči. Polovicu z neho chcelo odkúpiť za 75 000 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Extrémistické občianske združenie Slovenský dejepisný spolok už jednu polovicu domu vlastní. Predaj druhej polovice však mesto zamietlo.

Časť rodného domu Jozefa Tisa v Bytči zostáva naďalej vo vlastníctve mesta Bytča, rozhodli mestskí poslanci na utorkovom zasadnutí, informoval portál zilinak.sk.

O kúpu polovičnej časti nehnuteľnosti malo záujem extrémistické združenie Slovenský dejepisný spolok. Na kontroverzné združenie upozorňovala už v minulosti exministerka kultúry Natália Milanová spolu so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov.

Slovenský dejepisný spolok už jednu polovicu Tisovho domu vlastní. O odkúpenie aj druhej polovice domu sa pokúsili po 2 rokoch, no opäť neúspešne. Spolok ponúkol mestu sumu 75-tisíc eur s tým, že dom plánovali rekonštruovať. 

Bytčianski poslanci vyjadrili obavy, že v prípade úplného vlastníctva domu by extrémisti mohli dom zneužívať na procesie. Poslanci preto navrhujú, aby Tisov dom bol v úplnom vlastníctve samosprávy alebo štátu.  

Rodný dom Jozefa Tisu
Zdroj: Google Maps
Domov
Zdieľať
Diskusia