Dobré noviny
Kultový nápoj Slovákov zabodoval v prestížnom rebríčku. Nedajú naňho dopustiť ani zahraniční turisti
Romana Mináriková
Romana Mináriková

Kultový nápoj Slovákov zabodoval v prestížnom rebríčku. Nedajú naňho dopustiť ani zahraniční turisti

— Foto: TASR / Freepik, @master1305

Gastronomický portál Taste Atlas hodnotí medzinárodné kuchyne každý rok.

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo chutí neeurópskym turistom na našom kontinente najviac? Portál Taste Atlas túto dilemu vyriešil za vás a tentokrát si posvietil na rebríček najobľúbenejších európskych liehovín. Hoci sa v rebríčku blyslo 65 nápojov, zahanbiť sa nedalo ani Slovensko. Obľúbená slovenská špecialita svieti na krásnej priečke.

Za zoznamom stojí gastronomický web Taste Atlas, ktorý zhromažďuje recepty, recenzie od potravinových kritikov či tipy na obľúbené reštaurácie. S obľubou ho však navštevujú aj cestovatelia, ktorí chcú ochutnať tradičné miestne pokrmy, prípadne prispieť svojím názorom na rôznorodé medzinárodné chute.

Na prvé miesto rebríčka ľudia dostali škótsku whisky z ostrova Islay, za ňou sa umiestnila whisky z okolia rieky Spey v oblasti Moray v severovýchodnom Škótsku a tiež francúzsky koňak XO.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pranthik Samal (@parttimemixologist)

Do najpopulárnejšej desiatky sa dostali aj srbské ovocné destiláty Viljamovka a Dunjevača, francúzske hroznové brandy Armagnac, grécka Tsikoudia, slivovica z Chorvátska či ďalšia škótska whisky – Campbeltown.

Slovenský úspech

Hoci v rebríčku figurujú desiatky destilátov z celej Európy, zahanbiť sa nedalo ani Slovensko.

Článok pokračuje na ďalšej strane:

Časť 1 / 2

Už ste čítali?