Nitrania zdvihli nad hlavu majstrovský pohár. Bubela: Oslavy budú trvať donekonečna (Sportnet podcast)

Hokejista Nitry Miloš Bubela, autor rozhodujúceho gólu.
Hokejista Nitry Miloš Bubela, autor rozhodujúceho gólu. (Autor: TASR)
Sportnet|25. apr 2024 o 07:25

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je štvrtok, 25. apríl, a dnes oslavuje svoje 72. narodeniny bývalý ruský hokejový brankár Vladislav Tretiak, ktorého v roku 1983 draftoval tím Montreal Canadiens, v NHL však nikdy nenastúpil.

Celú kariéru odohral v drese CSKA Moskva. S národným tímom získal tri zlaté a jednu striebornú medailu na ZOH. Na MS v hokeji získal celkovo trinásť medailí, z toho desať zlatých.

Je považovaný za jedného z najlepších brankárov histórie a je súčasným prezidentom Ruskej federácie ľadového hokeja.

Vitajte pri počúvaní Sportnet noviniek, ranného športového podcastu portálu sportnet.sk, v ktorom zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa počas uplynulého dňa v športovom svete stalo.

Nitra oslavuje druhý titul

Hokejisti HK Nitra sa stali majstrami Tipos extraligy v sezóne 2023/24. V štvrtom finálovom stretnutí play off zdolali Spišskú Nová Ves 2:1 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:0 na zápasy.

Víťazný gól zaznamenal v 62. minúte Miloš Bubela. "Nevnímam seba ako hrdinu, bol to výkon celého tímu. Všetky zápasy, série sme boli všetci spolu, preto sme to dotiahli sem.

Zápasy boli tesné, dnes sme sa veľmi natrápili, ale dali sme to. Oslavy budú asi trvať donekonečna, je to neskutočné,” povedal hneď po zápase Bubela. Pre "corgoňov" je to druhý slovenský titul v histórii.

Viac k téme:

Osemnástka na úvod proti favoritovi

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov vstúpia dnešným duelom s obhajcom titulu USA do majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie, ktoré hostia fínske mestá Espoo a Vantaa.

Na šampionáte je ich primárny cieľ postup zo skupiny, v ktorej sa okrem Američanov stretnú aj s Lotyšmi, domácimi Fínmi a Nórmi.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Nitrania zdvihli nad hlavu majstrovský pohár. Bubela: Oslavy budú trvať donekonečna (Sportnet podcast)