Upratovanie záhrady

Ako vytvoriť atmosféru na balkóne, terase a v záhrade pomocou dekorácií a osvetlenia

Reklamný článok - 24. apríla 2024 - 193. zobrazení

Teplé letné večery lákajú vonku. Bez ohľadu na to, či máte záhradu, veľkú terasu alebo malý balkón, každý z týchto priestorov môžete zaranžovať zaujímavým a nevšedným spôsobom.

Ako vytvoriť atmosféru v záhrade, na terase alebo na balkóne? Upracte priestor

Upratovanie balkóna, terasy alebo záhrady je dôležitým krokom pred začatím zariaďovania priestoru. Prečo? Tu je niekoľko dôvodov:

  • bezpečnosť – pred začatím zariaďovania priestoru sa uistite, že je bezpečný. Uistite sa, že neobsahuje žiadne prvky, ktoré by mohli predstavovať nebezpečenstvo, najmä pre deti,
  • čistota a poriadok – ak je v zariaďovanom priestore chaos, aj krásne a starostlivo vybrané záhradné dekorácie by sa k nemu nemuseli úplne nehodiť. Pred začatím prác je dobré pozbierať a poupratovať hračky, náradie a záhradné hadice.
  • udržiavanie poriadku – je ľahšie udržiavať poriadok ako neustále presúvať nepotrebné veci. Pred začatím zariaďovania je dobré odstrániť všetko zbytočné. Čím menej nepotrebných predmetov, tým ľahšie sa udržiava poriadok.

Pri zariaďovaní balkóna, terasy alebo záhrady často treba začať zariaďovať priestor maľovaním alebo aspoň upratovaním a umývaním povrchov, ktoré sú vystavené prachu, pôsobeniu poveternostných vplyvov a znečisteniu od zvierat, napríklad vtákov alebo mačiek. Pred začatím zariaďovania je dobré vykonať všetky prípravné a upratovacie práce – tak získame istotu, že dekorácie budú skutočne vyzerať dobre na našom balkóne, terase alebo v záhrade.

Ako upratať záhradu

Dekorácie – ktoré sa hodia vonku?

Voľba dekorácií do záhrady, balkóna alebo na terasu závisí od osobných preferencií, ale aj od rozpočtu, ktorý máme k dispozícii, a od veľkosti a charakteru zariaďovaného priestoru. Pri rozhodovaní sa o štýle je dobré zvážiť najmä:

  • rastliny,
  • nábytok,
  • nástenné dekorácie,
  • koberce alebo rohožky,
  • vankúše,
  • kvetináče,
  • svietniky a naftové lampy,
  • vonkajšie záclony.

Dôležité je, aby všetky použité dekorácie vytvárali súdržný a harmonický celok, boli prispôsobené veľkosťou a zodpovedali vkusu a potrebám.

Osvetlenie balkóna, terasy a záhrady – príjemná atmosféra v letné večery

Pri výbere vonkajšieho osvetlenia je dôležité venovať pozornosť nielen štýlu a dekoratívnym vlastnostiam, ale aj technickým aspektom. Vonkajšie osvetlenie by malo zodpovedať štýlu a charakteru priestoru. Napríklad, vo veľkej záhrade sa osvedčia klasické lampy, ktoré je vhodné doplniť solárnymi lampami. Naopak, malý balkón bude pôsobiť dobre, ak bude ozdobený dekoratívnymi girlandami alebo jemnými lampičkami. Bez ohľadu na osvetlený priestor, je dobré sa rozhodnúť pre rôzne svetelné efekty. Môže to byť teplé a príjemné, rozptýlené žlté svetlo, ale aj chladné, bodové svetlo. Osvedčia sa tiež reflektory, ktoré vytvárajú reflexie a tiene. Pri montáži záhradných svetiel je dôležité mať na pamäti, že osvetlenie napájané elektrickou energiou musí byť nainštalované bezpečne. Nie všetky svietidlá možno použiť vonku, kde sú vystavené poveternostným vplyvom. Je dôležité si uvedomiť, že elektrina v spojení s vodou je smrteľné nebezpečenstvo, preto pri výbere vonkajších lampičiek je potrebné sa rozhodnúť len pre tie, ktoré sú na to určené – majú príslušné certifikáty, a sú vhodné na použitie mimo budov.

  • Kategórie

Podobné články