Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
VIDEO: Slovenský europoslanec vypustil v parlamente "holubicu mieru"
Zdielať na

VIDEO: Slovenský europoslanec vypustil v parlamente "holubicu mieru"

ŠTRASBURG / ​Počas svojho vystúpenia v pléne Európskeho parlamentu slovenský europoslanec Miroslav Radačovský zaskočil všetkých zúčastnených. So slovami, že Európa potrebuje mier, vypustil v pléne živú holubicu.

"Poslednýkrát vystupujem v Európskom parlamente a želal by som celému parlamentu, celému svetu, celej Európe, Rusom aj Ukrajincom - želal by som im mier," vyhlásil Radačovský. Po tejto vete následne vybral z ľadvinky živú holubicu a vypustil ju so slovami "Európa potrebuje mier". "Nech táto holubica mieru lieta nad celou Európou. Nech táto holubica mieru nás všetkých spája," zdôraznil.

Podľa Neveďalovej to bolo pekné gesto

"Bolo to z môjho pohľadu pekné gesto, i keď nečakané a v sále, kam si nemôžeme zobrať ani fľašku vody. Takže určite má kolega body za to, ako dokázal holubicu prepašovať dnu. Holubica bola trénovaná a sama sa k nemu vrátila, ale kolegovia boli patrične šokovaní. Na toto asi tak skoro nezabudnú," uviedla europoslankyňa Kataína Roth Neveďalová.

Hojsík hovorí o týraní zvierat

Podľa podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka je to "neskutočná hanba pre Slovensko". "Namiesto práce robia nezaradení poslanci v Európskom parlamente doslova cirkus. Raz Monika Beňová vykrikuje v pléne ako zmyslov zbavená po europoslancoch, dnes tu jej spolusediaci z fašistického kúta Miroslav Radačovský vypustil holubicu," vyhlásil Hojsík.

Zdôraznil, že takúto reprezentáciu Slovenska v Európskom parlamente odmietajú. "Nie reálne výsledky práce a dobré meno krajiny, ale len senzácie, pokriky, nakrúcanie videí a najnovšie aj týranie zvieraťa. To je vizitka ich 5-ročného mandátu," zhodnotil.

Pozrite si vyjadrenie europoslanca Martina Hojsíka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy