Stredoslovenská obec upozorňuje na zvýšený počet medveďov, žiada občanov o zvýšenú pozornosť a opatrnosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Medveď hnedý
Foto: ilustračné, www.gettyimages.com.
Tento článok pre vás načítala AI.

Stredoslovenská obec Očová upozorňuje, že v lokalite smerom na Bujačie, Slavcová, Kalinovce sa pohybuje zvýšený počet medveďov. „Žiadame občanov o zvýšenú pozornosť a opatrnosť,“ uvádza v statuse na sociálnej sieti Facebook.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

V minulých dňoch upozorňovali na medvede aj v ďalších lokalitách v Banskobystrickom kraji, šelmy spozorovali na sídlisku vo Zvolene, kúpeľoch na Sliači aj v banskobystrickej mestskej časti Uhlisko v lokalite pod mostíkmi.

Mimoriadna situácia z dôvodu rizika potenciálneho stretnutia synantropných medveďov v intraviláne miest a obcí je od pondelkového popoludnia v okrese Kysucké Nové Mesto. Jej vyhláseniu predchádzalo zasadnutie krízového štábu zvolané po víkendovom útoku medvedice na 34-ročného muža na turistickom chodníku pri obci Povina.

Viacero opatrení prijal krízový štáb vo Svite a podtatranské mesto požiadalo odbor životného prostredia na Okresnom úrade v Poprade o výnimku pre elimináciu medveďa hnedého. Dôvodom je nahlásený pohyb medveďa vo viacerých lokalitách mesta vrátane jeho stretu s človekom.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať