Slováci sú pripravení na prípravné stretnutia s Čechmi. Je tu nová výzva a dám do toho všetko, hovorí Škorvánek

ta3/TASR
23.4.2024 16:38

Slovenských hokejistov čaká tento týždeň papierovo najkvalitnejší súper v rámci záverečného bloku prípravy pred MS. Proti Čechom sa predstavia aj so štvoricou Marek Hrivík, Peter Cehlárik, Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ. Hrivíka ešte limituje zranenie. Na utorňajšom zraze privítal tréner Craig Ramsay všetkých 25 nominovaných hráčov.

Slovenská hokejová reprezentácia
TASR/Jaroslav Novák

Po dvojzápase s Nemeckom opustili káder brankár Dávid Hrenák a trio útočníkov Silvester Kusko, Marek Hecl, Andrej Kukuča. Brankár Stanislav Škorvánek nahradil Hrenáka a do reprezentácie sa tešil: "Trochu som si oddýchol a vypustil sklamanie z nevydareného semifinále. Ale je tu nová výzva a dám do toho všetko."

Dva vzájomné zápasy

S Čechmi sa Slováci stretnú 26. apríla o 16.30 v Trenčíne a 27. apríla v Bratislave o 14.00. Ramsayho zverenci majú za sebou polovicu zo zápasového programu prípravy na svetový šampionát. Dosiahli v ňom dve víťazstvá proti Švajčiarsku (5:3 a 3:0), s Nemcami zvíťazili 5:4 po predĺžení a prehrali 3:7.

Po dvojzápase s Českom sa slovenskí reprezentanti zídu opäť v utorok v Žiline, kde sa predstavia proti Poľsku. K dispozícii by trénerom mali byť už aj posily z NHL obranca Šimon Nemec a kvarteto útočníkov Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda. "Po Čechoch budú dva dni voľna a títo piati prídu do Žiliny. Uvidíme, kto bude hrať, ale niektorí by mali nastúpiť," povedal generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Stále môžu nastať zmeny v kádri

Realizačný tím ešte sleduje aj finálové série v Česku a na Slovensku. Rovnako aj situáciu v zámorskej AHL, kde hrá niekoľko adeptov na reprezentačný dres. "Hráčov, ktorí vypadnú, budeme kontaktovať. Uvidíme, v akom budú stave, ale niektorí sú pozitívne naladení a ak nebudú mať povinnosti, tak sú otvorení rozprávať sa o príchode do reprezentácie," dodal Šatan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok