Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po ťažkom zranení zažíva návrat snov. Slovenský útočník Zreľák sa blysol hetrikom, ktorý v klube dlho nezažili

Pondelňajší zápas najvyššej poľskej futbalovej súťaže medzi Wartou Poznaň a Stal Mielec patril slovenskému útočníkovi Adamovi Zreľákovi.

23.04.2024 07:48 , aktualizované: 11:38
Adam Zreľák Foto:
Adam Zreľák bol hrdinom zelených.
debata

Domáci vyhrali presvedčivo 5:2 a veľkou mierou sa pod to podpísal aj 29-ročný zakončovateľ s reprezentačnými skúsenosťami.

Rodák zo Starej Ľubovne rozvlnil sieť za brankárom hostí hneď trikrát. Tým sa zapísal aj do novodobej histórie klubu.

Na tri góly jedného hráča v zápase Ekstraklasy fanúšikovia poznaňského tímu čakali dlhé roky, keďže posledný hetrik Warty v najvyššej súťaži padol ešte v roku 1995.

Zreľák sa dostal do skvelej formy, premiérový gól aktuálneho ročníka zaznamenal už v predchádzajúcom ligovom zápase. Teraz pridal ďalšie tri. „Zelení“ vďaka výhre urobili dôležitý krok k záchrane medzi poľskou elitou.

Odchovanec ružomberského futbalu v aktuálnej sezóne dlho laboroval so zranením stehenného svalu, ktoré si privodil počas reprezentačného zrazu ešte v septembri 2023.

Zakončovateľ, ktorý bude 5. mája oslavovať okrúhle 30. narodeniny, odohral v tomto ročníku Ekstraklasy iba desať duelov, no aj napriek tomu ho tréner Warty Dawid Stulczek považuje za najlepšieho hráča v mužstve.

"Keby Argentínčania nemali Lea Messiho, neboli by majstrami sveta. Adam Zreľák je náš Messi. Viac k tomu niet čo dodať, je to náš najlepší hráč.

Ale nemá zmysel to cukrovať, veď máme ešte päť zápasov. Ak Adam pridá ešte dva hetriky, možno pôjde na EURO.

Dnes urobil veľa dobrých vecí, ale fyzicky ešte nemôže odohrať 90 minút. Pre jeho bezpečnosť je potrebné ho striedať o čosi skôr,“ povedal pre oficiálny klubový web Stulczek.

Zárobky slovenských futbalových klubov za 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #hetrik #Ekstraklase #Adam Zreľák #Warta Poznaň