Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Carolina sa nevzdala a predviedla päťgólový obrat proti Islanders, Matthews hrdinom Toronta

Hokejisti Toronta zvíťazili v druhom zápase 1. kola play off NHL na ľade Bostonu 3:2 a vyrovnali stav série na 1:1. O triumfe Maple Leafs rozhodol v 53. minúte Auston Matthews.

23.04.2024 06:46 , aktualizované: 07:23
Auston Matthews Foto:
Auston Matthews dáva rozhodujúci gól zápasu.
debata

Carolina uspela aj v druhom stretnutí s New Yorkom Islanders, keď otočila z 0:3 na 5:3. Štart do štvrťfinálovej série Západnej konferencie sa vydaril hráčom obhajcu titulu z Vegas Golden Knights, ktorí triumfovali na ľade Dallasu 4:3.

Hrdinom Toronta bol najlepší kanonier (69 gólov) zo základnej časti Matthews. V tretej tretine si spracoval puk na modrej čiare a prekonal Linusa Ullmarka.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Center prvej formácie hostí si pripísal aj dve asistencie a vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu. Max Domi zaznamenal gól a asistenciu a Iľja Samsonov predviedol 27 zákrokov.

Maple Leafs chýbal aj v druhom zápase švédsky útočník William Nylander. Bostonu pritom vyšla prvá tretina, keď dvakrát viedol.

Skóre otvoril Morgan Geekie a osem sekúnd pred predstávkou sa po zadovke Pavla Zachu presadil z prvej David Pastrňák.

Hurricanes predviedli proti Islanders dokonalý obrat. Po prvej tretine prehrávali už 0:3, keď sa v drese hostí postupne presadili Kyle Palmieri, Bo Horvat a Anders Lee.

V druhej časti však počas presilovej hry dostal domácich späť do zápasu Teuvo Teräväinen. Carolina potom v treťom dejstve zaznamenala štyri góly.

V jej polovici znížili Seth Jarvis a v 58. minúte sa v rozmedzí deviatich sekúnd presadili Sebastian Aho a Jordan Martinook.

Fínsky útočník vyrovnal počas hry bez brankára a Martinook spoza bránky prekvapil Semiona Varlamova. Výsledok potvrdil strelou do prázdnej bránky Jake Guentzel.

Vegas zvládol prvý duel na ľade víťaza Západnej konferencii z Dallasu. Do zostavy Golden Knights sa vrátil kapitán Mark Stone a už po 83 sekundách využil početnú výhodu.

V polovici prvej časti na neho nadviazal Jonathan Marchessault a upravil na 2:0. V 17. minúte znížil Jamie Benn, ale o 104 sekúnd vrátil hosťom dvojgólové vedenie Tomáš Hertl.

Päťgólovú prvú tretinu uzavrel domáci Jason Robertson. Víťazný presný zásah dosiahol v úvode druhého dejstva Brayden McNabb.

Stars v 52. minúte vrátil späť do hry Mason Marchment, ale v závere už ani v šiestich nedokázali vyrovnať.

Oilers potiahli za prvým triumfom v sérii hráči z prvej formácie. Hyman si okrem premiérového hetriku vo vyraďovacej časti pripísal aj asistenciu.

Obranca Evan Bouchard mal bilanciu 0+4, ale najproduktívnejším hráčom duelu bol kapitán McDavid.

Fenomenálny kanadský útočník zaznamenal až päť asistencií. Adam Henrique a Leon Draisaitl dosiahli zhodne gól a asistenciu.

Play off NHL – 1. kolo:
štvrťfinále Východnej konfeencie – 2. zápasy:
Boston – Toronto 2:3
/stav série: 1:1/

Carolina – New York Islanders 5:3
/stav série: 2:0/

štvrťfinále Západnej konferencie – 1. zápasy:
Dallas – Vegas 3:4
/stav série: 0:1/

Edmonton – Los Angeles 7:4
/stav série: 1:0/

Posily Slovenska z NHL pred MS s najlepšou formou Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
V galérii nájdete najväčšie zámorské posily...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Carolina Hurricanes #Play Off #Auston Matthews