Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol to gól, alebo nebol? Slávne El Clásico spestril kontroverzný moment, Barcelončania zúrili

Päť gólov, veľká dráma, prvotriedny futbal. No po nedeľnom španielskom El Clásicu medzi Realom Madrid a FC Barcelona sa rieši predovšetkým kontroverzný moment z 27. minúty.

22.04.2024 12:20
Andrij Lunin Foto:
O kontroverzný moment slávneho El Clásica sa postaral ukrajinský brankár Realu Madrid Andrij Lunin.
debata (6)

Barcelona, ktorá ostro sledované derby na pôde Realu Madrid prehrala 2:3 po góle Juda Bellinghame v nadstavenom čase, sa cíti poškodená. „Toto bol nefér zápas,“ zúril po zápas tréner katalánskeho veľkoklubu Xavi.

Jeho mužstvo sa dostalo do vedenia po hlavičke Christensena, potom vyrovnal z penalty Vinicius Junior. Za stavu 1:1 zakrútil center na prednú žrď hosťujúci Lamine Yamal, brankár Realu Andrij Lunin podľa hostí vyrazil loptu už za bránkovou čiarou.

Z niektorých televíznych záberov sa môže zdať, že lopta naozaj čiaru prešla. No hlavný rozhodca aj systém VAR sa zhodli, že nie. Pozrite si kontroverznú situáciu:

„Je hanba, že nemáme technológiu bránkovej čiary! Pokiaľ chceme byť najlepšou ligou na svete, musíme v tomto zmysle napredovať. Zápas nebol fér. Evidentne. Nejde nikoho takto klamať, a už vôbec nie fanúšikov,“ hneval sa rozčarovaný Xavi.

Zatiaľ čo anglická Premier League tzv. goal-line technology má, La Liga nie. Funguje pritom jednoducho – pokiaľ lopta prejde celým objemom bránkovú čiaru, hlavnému rozhodcovi sa rozvibrujú hodinky.

„Toto je hanba pre futbal, nemám slov. V tomto svete je toľko peňazí, ale nie sú prostriedky na to najdôležitejšie,“ vyjadril sa nahnevaný brankár Barcelony Mar-Andre ter Stegen.

Dávid Hancko Čítajte viac Túži po ňom Neapol, teší sa z trofeje: Nemôže si ma kúpiť veľa klubov, tvrdí Hancko

Nemecký brankár okrem pokutového kopu vyťahoval loptu zo siete v 73. minúte, keď ho zblízka prekonal Lucas Vázquez. V nadstavenom čase bol ter Stegen krátky na dorážku Juda Bellinghama, ktorý zariadil víťazstvo Realu.

20-ročný Angličan sa stal prvým hráčom Realu od roku 2007, ktorý skóroval v prvých dvoch zápasoch El Clásica proti Barcelona. Gól najdrahšej predsezónnej posily bieleho baletu, ktorá prišla na Santiago Bernábeu z Dortmundu za 103 miliónov eur, navyše Real priblížila k titulu. Šesť kôl pred koncom La Ligy má na druhú Barcelonu náskok 11 bodov.

Zárobky slovenských futbalových klubov za 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #El Clásico