Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 22. apríl 2024 / PR

#SELFCARE by Soňa Skoncová

O kráse nielen zvonku, ale aj zvnútra – s modelkou, influencerkou a dvojnásobnou maminou Soňou Skoncovou. Objavte jej beauty rutinu a tajomstvo prirodzenej krásy.

#SELFCARE by Soňa Skoncová

V modelingu si sa pohybovala značnú časť svojho života. Čo ti prinieslo toto obdobie?

V mladom veku som cestovala, učila som sa nové jazyky a spoznávala odlišné kultúry. Fakt, že som sa mnohokrát ocitla v nehostinných podmienkach, ma primäl k väčšej vďačnosti za to, čo máme doma. Častokrát mi bolo smutno za rodinou, ale vďaka tomu zo mňa vyrástla životaschopná žena, ktorá sa vie o seba postarať.

V jednom rozhovore si spomenula, že L.A. je továrňou na sny. Aké sny sa v tomto meste naplnili tebe?

Keby mi pred rokmi niekto povedal, že budem pracovať s najlepšími produkciami z Hollywoodu, že sa prejdem po červenom koberci na Oscaroch, že si v Los Angeles zahrám biliard s Chrisom Brownom, tak prinajmenšom zdvihnem obočie. Život je samá príležitosť a mne možno chýbalo všetko – od najbližších, ktorí boli ďaleko, až po skúsenosti, ktoré som postupne zbierala. Avšak nikdy mi nechýbala odvaha, preto sa mi splnilo aj to, o čom som nesnívala.

 

Vnímame ťa ako ambasádorku pozitívneho myslenia a nekonečnej energie. Čo ti v živote dobíja batérie?

Najradšej dobíjam batérie kvalitným spánkom, a však pri dvoch malých deťoch je ho ako šafranu. Rada relaxujem pri prechádzkach s mojím psíkom v prírode alebo v mojich rodných Bojniciach. Momentálne sa venujem cvičeniu pilates na reformeri, čo mi tiež dodáva energiu. A v neposlednom rade sú tu moje deti, ktorým sa síce odovzdávam, ale každým objatím, smiechom a láskavým pohľadom mi všetko dávajú naspäť.

Ako nachádzaš popri pracovnej vyťaženosti balans?

Je úplne bežné, že sú dni, keď stojím nohami pevne na zemi a inokedy svoj balans strácam. Pre mňa je dôležité byť občas sama, v tichu a dýchať. Neexistuje situácia, ktorá by sa nedala „rozdýchať“.

Ako ťa zmenila rola mamy?

Materstvo je obdobie zmien, výziev a spoznávania nepoznaného. Snažím sa ku každej zmene v živote pristupovať s odvahou a s trpezlivosťou. Prežívame krásne chvíle, ale aj tie menej pekné. Najčarovnejší je však príval lásky hlbokej a bezhraničnej.

Čo ti v živote pomáha cítiť sa jednoducho dobre?

Smiech je liek na všetko. Mám okolo seba blízkych, s ktorými sa dokážem smiať až tak, že ma zo smiechu bolí brucho a neviem sa poriadne nadýchnuť. Taký smiech by mal poznať každý.

Aká je tvoja self-care beauty rutina, na ktorú nedáš dopustiť?

Rokmi som si vybudovala mnoho rutín, od rôznych prípravkov, ktoré si nanášam na tvár a telo, až po tie, ktoré užívam vnútorne. Mám rokmi overené ich skvelé účinky, tak s ich užívaním s radosťou pokračujem.

Hovorí sa, že starostlivosť o pleť začína vo vnútri. Ako sa o svoju vnútornú krásu staráš ty?

Roky užívam čisté a bezpečné prípravky. Nedám dopustiť na kolagénový prášok od Oslo Skin Lab. V dvadsiatke má človek tvár, akú mu príroda nadelila, v päťdesiatke v nej vraj vidieť život. Ja verím, že aj starostlivosť.

Modelka Soňa SKoncová nedá dopustiť na kolagénový prášok Oslo Skin Lab
Modelka Soňa SKoncová nedá dopustiť na kolagénový prášok Oslo Skin Lab

Aké benefity si na sebe spozorovala po užívaní kolagénového prášku Oslo Skin Lab?

Moja pokožka je pevnejšia a pružnejšia, taká na dotyk hodvábnejšia, vrásky sú menej viditeľné, aj podľa fotografií, celulitída sa zlepšila tiež. Hlavne investujem do prevencie známok starnutia.

Kedy si videla na sebe prvé výsledky?

Už po 2 mesiacoch užívania. Prvé zmeny som si všimla na pokožke tela. Ostala na dotyk veľmi jemná.

Prečo si myslíš, že je dôležité do svojej každodennej rutiny zakomponovať práve kolagén?

Moja pokožka s pribúdajúcimi rokmi potrebuje starostlivejší prístup. Som presvedčená o tom, že rituály starostlivosti sú tajomstvom prirodzenej krásy bez ohľadu na vek.

THE SOLUTION™ Beauty Collagen
THE SOLUTION™ Beauty Collagen

Vo svete umelej krásy si jednou z mála žien, ktoré nepodstúpili úpravy a žiaria prirodzenosťou. Aký je tvoj názor na estetické a plastické úpravy?

Mrzí ma, že častokrát nedokážeme vidieť vlastnú krásu. Dnes už viem, že prijatie je cesta k uzdraveniu – s úpravami i bez nich. Len vďaka našim „nedokonalostiam“ sme dokonalí a jedineční, tak objímme svoju jedinečnosť.

Kedy sa cítiš najkrajšia?

Keď si užívam život plnými dúškami, keď som obklopená láskou a keď sa smejem. Ja sa teším z každého nového dňa a snažím sa počúvať intuíciu od najjednoduchších rozhodnutí, čo dám do svojho tela až po tie komplikovanejšie – koho pustím bližšie k sebe.

Tvoj blog One of the kind bol skutočne jediným svojho druhu. Nechýba ti aj táto forma písania?

Blogovanie bolo, je a aj bude mojou záľubou. Nezvyknem si dávať novoročné predsavzatia, ale mám jeden záväzok v roku 2024, a to robiť to, čo mám rada a čo najčastejšie. Onedlho sa stretneme na mojom novom blogu.

    493

    Súvisiace články