Denník N

El Clásico malo nečakaného hrdinu, Barcelonu trápil neuznaný gól. Xavi: Každý to videl na vlastné oči

Jude Bellingham sa teší z víťazného gólu. Foto - TASR/AP
Jude Bellingham sa teší z víťazného gólu. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Real Madrid na domácom Estadio Santiago Bernabéu dvakrát prehrával, no napokon zvíťazil nad Barcelonou gólom Juda Bellinghama z nadstaveného času druhého polčasu 3:2.

Po stredajšom víťazstve vo štvrťfinále Ligy majstrov nad Manchestrom City si tak zverenci Carla Ancelottiho pripísali v závere týždňa ďalší dôležitý triumf.

Počas noci mohli fanúšikovia Realu oslavovať okrem zisku troch bodov už takmer istý triumf v tejto sezóne La Ligy. Samozrejme, matematicky to ešte futbalisti z hlavného mesta Španielska nemajú isté, no vďaka domácemu víťazstvu sa na čele tabuľky opäť výraznejšie vzdialili druhým Kataláncom. Náskok jedenástich bodov práve pred Barcelonou je pre Real šesť kôl pred koncom súťaže viac ako dostačujúci.

„Je to veľký krok k celkovému víťazstvu v lige. Teraz máme veľký náskok, ale potrebujeme získať ešte niekoľko bodov,“ povedal po výhre nad Barcelonou spokojný Carlo Ancelotti.

Tréner Barcelony Xavi pred včerajším zápasom neustále opakoval, že pre jeho tím ide o „najdôležitejší zápas sezóny“. El Clásico sa však v Madride neskončilo podľa Xaviho predstáv, pričom Katalánci po včerajšku realisticky stratili akúkoľvek šancu na zisk ligového titulu.

Po prehre 2:3 sa Xavi spolu so svojimi zverencami sťažovali na kontroverzný verdikt rozhodcov, ktorý mohol teoreticky obrať Barcelončanov o regulárny gól. Tejto konkrétnej situácii sa navyše v článkoch venovali aj viaceré významné športové periodiká.

Čudoval sa aj Benítez

Všetko sa to stalo ešte v prvom polčase za stavu 1:1, keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

La Liga

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie