Predseda KDH Milan Majerský. FOTO: TASR/Radovan Stoklasa
StoryEditor

KDH predstavilo program do Európskeho parlamentu, chce presadzovať silné Slovensko

20.04.2024, 17:00
Autor:
TASRTASR

Milan Majerský tvrdí, že z projektu EÚ sa často vytratila suverenita, mier a prosperita, pričom sa stávali rôzne veci, ktoré spochybnili celý projekt.

Kresťansko-demokratické hnutie (KDH) ide do júnových volieb do Európskeho parlamentu (EP) s programom zameraným na silné Slovensko v bezpečnej Európe. Informoval o tom po zasadnutí celoslovenskej rady KDH v sobotu v Trenčíne líder kresťanských demokratov Milan Majerský.

"Ak nebude silné Slovensko a bezpečná Európa, celý projekt Európskej únie (EÚ) je nám nanič. Bezpečná Európa bude vtedy, keď ju vrátime občanom," vyhlásil Majerský s tým, že KDH je toho bezpečnou zárukou.

image

KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil, reaguje Tomáš na tvrdenia hnutia

Majerský tvrdí, že z projektu EÚ sa často vytratila suverenita, mier a prosperita, pričom sa stávali rôzne veci, ktoré spochybnili celý projekt. Z Bruselu podľa neho prichádzali "mnohé nezmysly, ktoré boli odtrhnuté od reality" a nechápali ich ani obyvatelia na Slovensku. "KDH má jasnú odpoveď na problémy ľudí a ich bezpečnosť," ozrejmil.

Líderka kandidátky kresťanských demokratov a súčasná europoslankyňa Miriam Lexmann priblížila, že hnutie má záujem posilniť úlohu Slovenska v EÚ, bezpečnosť EÚ a to, aby EÚ chránila dôstojnosť každého človeka v Únii.

"Chceme sa venovať potrebám a problémom ľudí. Chceme, aby sa EÚ zasadzovala za bezpečnosť občanov," vysvetlila Lexmann a poukázala na geopolitické krízy.

image

Majerský v HNtelevízii o liste von der Leyenovej: Prečo im kroky Poľska nevadia? Nech majú rovnaký meter

Kresťanskí demokrati sa budú podľa Lexmann zasadzovať aj za riešenia narastajúcej chudoby naprieč EÚ či posilnenie spoločného trhu a slovenskej ekonomiky.

KDH chce podľa jej ďalších slov riešenia, ktoré nebudú hnať Slovensko do izolácie, rovnako sa zasadí za to, aby v EÚ nepretláčali žiadne ideologické riešenia v kultúrno-etických témach, a chce nájsť možnosti, ako prehodnotiť príliš ambiciózne zelené ciele a chrániť životné prostredie tak, aby to nebolo v rozpore s ekonomickými záujmami a ochranou poľnohospodárstva a bezpečnosti potravín.

01 - Modified: 2024-04-25 21:43:50 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi, náklady sa nemajú preniesť na pacienta 02 - Modified: 2024-04-25 14:51:59 - Feat.: - Title: Europoslanci žiadajú ráznu reakciu Únie v rámci boja proti ruskému zasahovaniu 03 - Modified: 2024-04-25 11:14:44 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi 04 - Modified: 2024-04-24 14:13:06 - Feat.: - Title: KDH nesúhlasí s využitím vkladov z druhého piliera na štátne investície 05 - Modified: 2024-04-22 09:01:51 - Feat.: - Title: Eurovoľby: Hlasovacie preukazy na voľbu mimo bydliska budú obce vydávať od stredy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 23:43