Spoločnosť Huawei vo štvrtok uviedla na trh novú sériu smartfónov Pura 70, čím pokračuje v úspešnom ťahu po prelomovej sérii Mate 60, ktorá narušila dominanciu spoločnosti Apple v high-end segmente na čínskom trhu.

Séria Pura 70 začína na cene 5499 jüanov (asi 711 eur) a šplhá sa až na 9999 jüanov (približne 1 300 eur) za verziu Ultra, ktorá sa cenou vyrovnáva niektorým modelom iPhone 15.

Zariadenie, ktoré bolo uvedené na trh nenápadným príspevkom na WeChate, sa krátko po predstavení dostalo na vrchol trendov na sociálnych sieťach. Model Ultra disponuje zasúvateľným fotoaparátom s nastaviteľnou clonou, čo je rarita medzi bežnými smartfónmi.

čip
Neprehliadnite

Na trhu s čipmi sa opäť niečo deje. ASML zaznamenáva pokles objednávok

Pura 70 je ďalším dôkazom oživenia spoločnosti Huawei, ktorá v roku 2023 uviedla na trh sériu Mate 60 s procesorom, o ktorom sa mnohí vyjadrili ako o prekonaní doterajších možností čínskych výrobcov čipov.

Huawei Pura 70 Ultra
Zdroj: YouTube

Firma Huawei síce neuviedla, aké procesory budú použité v rade Pura 70, no viacerí online recenzenti vo štvrtok zverejnili videá, ktoré ukazujú, že vyššie modely majú čip Kirin 9010. Ide o nástupcu čipu Kirin 9000s vyrobeného v Číne, ktorý sa minulý rok oslavoval ako dôkaz, že krajina dokáže prekonať sankcie USA.

Očakáva sa, že uvedenie série Pura 70 ešte viac zvýši tlak na iPhone, ktorého upgrade sa neočakáva pred septembrom, aj keď Apple už teraz oznamuje určité novinky v súvislosti s umelou inteligenciou. Pre Huawei je to ďalší krok k obnove spotrebiteľského segmentu, ktorý bol kedysi motorom rastu tržieb.

Ďalšie dôležité správy

iPhone 15
Neprehliadnite

Apple čelí najhoršiemu poklesu predaja iPhonov od pandémie