Huliak v parlamente experimentoval, dym z cigarety vydychoval na rastlinu. V budove platí zákaz fajčenia, poslanca už upozornili

ta3/Katarína Žgrlíková
18.4.2024 14:41 , Aktualizované: 18.4.2024 16:44

Poslanec Rudolf Huliak (SNS) vo svojej kancelárii v NR SR experimentoval. Ako sa vyjadril vo videu na sociálnej sieti Instagram, celý mesiac fúkal na rastlinu dym z cigarety. V parlamente však platí zákaz fajčenia.

Huliak hulí
Instagram/sns_sk

Huliak vo videu fúka cigaretový dym na rastlinu v akváriu a tvrdí, že odkedy to robí, rastline sa darí dobre. “To vážne funguje, veď ona išla chcípnuť a teraz ide roztlačiť ikebanu,“ opísal svoj experiment Huliak. Chcel dokázať, že CO₂ rastlinám neškodí.

Fajčenie v priestoroch parlamentu je zakázané a video slúži ako dôkaz porušenia predpisov.

„Fajčiť je dovolené len na vyhradených miestach. Pán poslanec Huliak už bol upozornený, aby experimenty na báze cigaretového dymu mimo nich nevykonával,“ uviedla v reakcii pre TV Markíza Kancelária Národnej rady SR.

Poslanec SNS pre Markízu povedal, že vo svojej kancelárii robil pokus. "Je to moja súkromná kancelária, a skúšal som experiment, aby som dokázal, že to CO₂ rastlinám neškodí, ale naopak rastú,“ vyhlásil.

Dym obsahuje tisícky látok

Cigaretový dym však neobsahuje len CO₂. Je v ňom viac než 4-tisíc chemických látok vo forme častíc a plynov, píše portál Zdravie. Najzávažnejšími škodlivými látkami v cigaretovom dyme sú okrem karcinogénov nikotín, decht, oxid uhoľnatý (CO) a oxidanty.

Pozrite si archívnu reportáž z 19. októbra 2023 o tom, ako prezidentka odmietla vymenovať Huliaka za šéfa envirorezortu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok