Denník N

Aktivista Marek Mach: Konšpirátorov ani politikov sa nebojím. S bojom proti hoaxom neprestanem ani vo Švédsku

Marek Mach. Foto N – Tomáš Benedikovič
Marek Mach. Foto N – Tomáš Benedikovič

Mladý influencer, ktorý vytvára mnohé úspešné videá a zorganizoval viaceré volebné vlaky, hovorí, že v mobile nemá sociálne siete – čas strávený na nich vníma ako stratený.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Marek Mach je 22-ročný aktivista, ktorý založil občianske združenie Mladí, o. z. Dlhodobo sa venuje aj tvorbe videí pre úspešný instagramový profil Mladí proti fašizmu.

Jeho odkaz seniorov, ktorí nevolia Petra Pellegriniho, spred prezidentských volieb mal 3,6 milióna videní.

Už niekoľké voľby organizoval volebný vlak, ktorým zadarmo previezli študentov z Česka na Slovensko. Pustili sa za to doňho extrémisti aj politici. Na otázku, či sa niekedy bojí ich internetovej nenávisti, rezolútne odpovedá: „Nie.“

Marek Mach je hosťom nového seriálu s názvom Generácia N, rozhovorov s úspešnými mladými ľuďmi z nastupujúcej generácie.

Aktivistom si sa stal už v 15 rokoch, keď si študoval na základnej škole v Senici. Marian Kotleba sa vtedy dostal do parlamentu. Ako vznikla myšlienka začať bojovať s extrémizmom na internete?

Bolo to v období, keď som sa do

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Generácia N

Mladí

Prezidentské voľby 2024

Rozhovory

Slovensko

Teraz najčítanejšie