Dva tímy dievčenskej šestnástky sa predstavia na kvalitne obsadenom turnaji v Bratislave

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia do 16 rokov absolvuje v závere sezóny kvalitnú medzinárodnú previerku na domácom turnaji U16 European Girls Trophy v Bratislave (22. – 26. apríla). V rámci podujatia hranom na dvoch ľadových plochách Zimného štadióna Vladimíra Dzurillu v Ružinove sa predstaví osem tímov zo siedmich rôznych krajín. 

Slovensko budú reprezentovať až dve družstvá. Modrý tím povedie v pozícii hlavnej trénerky Paula Cagáňová s asistentkou Adrianou Štofankovou a trénerom brankárok Romanom Megom. Biely tím budú mať na starosti hlavná trénerka Nicol Lucák Čupková, asistent Juraj Ostrolucký a trénerka brankárok Daniela Zuziaková. V nomináciách slovenských výberov figuruje dovedna 40 dievčat. 

Turnaj U16 European Girls Trophy je určený predovšetkým pre hráčky ročníkov narodenia 2009 – 2011, v každom družstve sa môžu objaviť aj dve hokejistky narodené v roku 2012. Okrem slovenských tímov budú na podujatí štartovať reprezentácie Rakúska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Francúzska a Česka, ktoré v Bratislave postaví výber do 15 rokov. 

V základných skupinách odohrajú všetci účastníci tri duely v termínoch 22., 23. a 25. apríla. V piatok 26. apríla sa uskutočnia súboje o konečné umiestnenie na 7., 5., 3. a 1. mieste. Ich zloženie určí poradie tímov v skupinách. 

Slovenský zväz ľadového hokeja organizuje turnaj v spolupráci s Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF). Vstup na všetky zápasy je voľný. 

Nominácia SR ženy 16 - biele

Nominácia SR ženy 16 - modré

Program turnaja