Mama našla list na rozlúčku od svojej 16-ročnej dcéry. Keď si ho prečítala, život sa jej od základov zmenil

Dana Kleinová

Foto: Image by freepik

Mama pri upratovaní našla list na rozlúčku od svojej dcéry. Krátko predtým sa nervovo zrútila a jej by ani nenapadlo, že začala premýšľať nad vlastnou smrťou.

Článok pokračuje pod videom ↓

Žiadny rodič by nikdy nemal čítať list na rozlúčku svojho dieťaťa. Táto mamička zažila neskutočnú bolesť, keď našla list svojej 16-ročnej dcéry Elly. Keď upratovala jej izbu, našla zväzok ručne písaných listov. V nich jej dcéra písala, ako už nechce žiť. Potom však našla niečo, čo ju úplne zlomilo – list na rozlúčku adresovaný rodičom a Ellinej staršej sestre. Píše o tom portál Daily Mail.

Foto: Pexels

Problémy sa postupne zhoršovali

V liste na rozlúčku písala o tom, ako veľmi svoju rodinu miluje, no verí, že navždy ich opustiť je najlepšia voľba, keďže je pre nich bremenom. V tom momente mamička úplne stuhla hrôzou. Neskôr zistila, že samovraždy tínedžerov vôbec nie sú také ojedinelé, ako by si ľudia mysleli, a tak sa rozhodla podeliť o svoj príbeh, keďže sa s ním mnoho rodičov možno stotožní.

„Elline problémy s duševným zdravím sa začali fyzickými zdravotnými problémami. Crohnovu chorobu, pri ktorej dochádza k zápalom častí tráviaceho systému, jej diagnostikovali začiatkom roka 2019, keď mala len 13 rokov. V čase, keď sme zistili túto diagnózu, trpela anorexiou a OCD. Uvedomila som si, že problémy s duševným zdravím sú málokedy priamočiare; jeden prvok sa prelína do druhého,“ vysvetlila mama a dodala: „Nájsť správnu liečbu trvalo dlho a skôr, ako sa nám to podarilo, udrela pandémia.“

Počas prvého lockdownu sa u Elly začalo prejavovať OCD. Neustále si umývala ruky a potom postupne prestala jesť. Potom nastal druhý lockdown a ona podstúpila vážnu operáciu, ktorá jej spôsobila obrovskú traumu a bolesť. „Neskôr povedala, že si myslela, že zomrie, a že to chcela, pretože bola v takých mukách. Teraz viem, že psychológovia, ku ktorým chodila, vedeli, že mala samovražedné myšlienky, ale nám to priamo nepovedala,“ povedala mama a dodala, že psychológ im nemohol poskytnúť tieto informácie, keďže by na to potreboval Ellin súhlas.

Všetko museli schovať

Najnovšie články