Ilustračná foto: Unsplash

Podvodníci mužovi vybielili účet.

Polícia v Dolnom Kubíne vyšetruje okolnosti podvodného konania neznámych páchateľov, ktorí pod zámienkou investovania peňazí do kryptomien pripravili poškodeného muža o viac ako 100 000 eur. TASR o tom v stredu informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Polícia vyzýva ľudí k opatrnosti

„Podľa doposiaľ zistených informácií mala poškodeného muža kontaktovať neznáma osoba s výhodnou ponukou investovania v kryptomenách, s ktorou súhlasil. Následne ho kontaktovala ďalšia doposiaľ neznáma osoba, ktorá ho navigovala k nainštalovaniu aplikácie AnyDesk do jeho počítača, čím k nemu získala prístup,“ opísala Kremeňová.

Po investovaní finančných prostriedkov poškodeného muža neznáma osoba podľa nej informovala o výške zisku na jeho kryptomenovom účte a o potrebe uhradiť poplatky za odblokovanie účtu. „Poškodený muž potom zistil, že žiadne peniaze nezískal, ale naopak, z jeho účtu boli vykonané transakcie v prospech neznámych bankových účtov, čím prišiel o viac ako 100 000 eur,“ priblížila.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje verejnosť, aby zvážila, komu zverí svoje peniaze na investovanie. „Ak chcete obchodovať s kryptomenami alebo akciami, overujte si sprostredkovateľa a oslovujte iba overené spoločnosti. Opatrnosti a obozretnosti nikdy nie je dosť,“ zdôraznila Kremeňová.

Uložiť článok

Najnovšie články