Čaputová sa rozlúčila s Nitrianskym krajom symbolicky na zámku

Symbolicky v bývalom letnom sídle prvého československého prezidenta Tomáša Garrigua Masaryka v Topoľčiankach sa s Nitrianskym krajom rozlúčila dosluhujúca prezidentka Zuzana Čaputová.

17.04.2024 16:50 , aktualizované: 18:10
debata (9)
Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom
Video
Zdroj: TASR

Po prezidentských voľbách začala podľa vlastných slov rozlúčkové návštevy nielen v partnerských krajinách, ale aj rôznych kútoch Slovenska.

Poľsko SR Čaputová návšteva rozlúčková Čítajte viac Čaputová poďakovala Dudovi za konštruktívnu spoluprácu počas náročného obdobia

Rozlúčku s Nitrianskym krajom začala prezidentka vo Vrábľoch stretnutím s vedením mesta a najdôležitejšími zamestnávateľmi v regióne. V obci Klasov navštívila Zariadenie sociálnych služieb Kreativ Klasov. Určené je pre klientov rôzneho veku a s rôznymi diagnózami. „Odborníkmi je hodnotené ako jedno z najkvalitnej­ších,“ skonštatovala Čaputová.

Symbolicky v bývalom letnom sídle prvého... Foto: TASR, Henrich Mišovič
SR Topoľčianky prezidentka NSK rozlúčka NRX Symbolicky v bývalom letnom sídle prvého československého prezidenta Tomáša Garriqua Masaryka v Topoľčiankach sa s Nitrianskym krajom 17. apríla 2024 rozlúčila dosluhujúca prezidentka Zuzana Čaputová.

Zámok v Topoľčiankach je podľa slov prezidentky jedným zo symbolov našej štátnosti. „Je mi ľúto, že nie je k dispozícii na rôzne štátne návštevy, podobne ako sú v Českej republike Lány. Bol by vhodným miestom aj na reprezentačné účely,“ skonštatovala. Zároveň ocenila, že zámok je otvorený verejnosti.

Hlava štátu na sociálnej sieti neskôr dodala, že na budúci týždeň bude úradovať z Košíc. „Navštívim aj viaceré iné mestá a obce na východnom Slovensku,“ priblížila.

Nemecko SR Čaputová návšteva Čítajte viac Čaputová sa v Bruseli rozlúčila s početnou komunitou Slovákov z Belgicka. Prezradila, či zotrvá v politike
9 debata chyba
Viac na túto tému: #nitriansky kraj #Zuzana Čaputová