Spoločnosť OpenAI sprístupnila vývojárom prostredníctvom API nový model GPT-4 Turbo s rozpoznávaním obrazu. Tento vylepšený model dokáže okrem textu spracovávať aj vizuálny obsah, čím posúva možnosti umelej inteligencie o úroveň vyššie.

Predtým museli vývojári využívať samostatné modely pre prácu s textom a obrázkami. GPT-4 Turbo s rozpoznávaním obrazu umožňuje prácu s oboma typmi dát v rámci jedného modelu, čo zjednodušuje vývoj a otvára dvere pre nové aplikácie.

Industrial Spies Breaking into Computer Network
Neprehliadnite

Ruskí hekeri zneužili Microsoft e-mail na ukradnutie americkej vládnej komunikácie

Samotný výrobca uvádza niekoľko príkladov využitia tohto modelu. Asistent pre vývoj softvéru s umelou inteligenciou môže využívať GPT-4 Turbo s rozpoznávaním obrazu na lepšiu pomoc pri kódovaní. Aplikácia pre zdravie a fitness Healthify zasa pomocou tohto modelu analyzuje fotografie jedál používateľov a poskytuje im nutričné informácie. Spoločnosť Make Real dokonca dokáže premeniť kresbu používateľa na funkčnú webovú stránku vďaka GPT-4 Turbo s rozpoznávaním obrazu.

OpenAI zatiaľ tento model nesprístupnila širokej verejnosti ani pre bežnú verziu nástroja ChatGPT, no naznačila jeho skoré implementovanie. Vývojári sa môžu dozvedieť viac o API a začať s jeho používaním na stránkach OpenAI.

Ďalšie dôležité správy

Umelá inteligencia life2vec dokáže predvídať, či zomriete v nasledujúcich štyroch rokov.
Neprehliadnite

Nie, umelá inteligencia nie je ako parný stroj. Je v nej oveľa viac