Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kauza bývalého šéfa lesníkov Jozefa Mindáša sa vracia späť na krajský súd

Jozef Mindáš
Jozef Mindáš (Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrický krajský súd má opätovne rozhodnúť v kauze nevýhodných zmlúv na prenájmy poľovných revírov, v ktorej figuruje bývalý šéf Lesov SR Jozef Mindáš Najvyšší súd (NS) SR v stredu zrušil jeho rozsudok. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytla jeho hovorkyňa Alexandra Važanová.

"Najvyšší súd zrušil rozsudok krajského súdu z 27. septembra 2022 a zrušil aj všetky ďalšie rozhodnutia na zrušené rozhodnutie obsahovo nadväzujúce, ak vzhľadom na zmenu, ku ktorej došlo zrušením, stratili podklad a Krajskému súdu v Banskej Bystrici prikázal, aby vec v potrebnom rozsahu znovu prerokoval a rozhodol," povedala Važanová. Podľa NS sa pôvodným rozsudkom porušil zákon v prospech obvineného.

archívne video

Vedec Jaroslav Jankovič: Musíme vrátiť dreviny do krajiny a musia sa stať biznis plánom farmárov (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Niekdajší šéf lesníkov čelí obžalobe z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Jeho trestná činnosť v rokoch 2007 až 2009 mala spočívať v uzatváraní nevýhodných prenájmov poľovných revírov a poplatkových lovov zveri. Krajský súd v Banskej Bystrici ho vlani odsúdil na trojročný podmienečný trest odňatia slobody s päťročnou skúšobnou dobou a peňažný trest 5-tisíc eur.

Viac o téme: LesníciKauzaKrajský súdJozef Mindáš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu