Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Kauza bývalého šéfa lesníkov Jozefa M. sa vracia späť na krajský súd

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Niekdajší šéf lesníkov čelí obžalobe z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Banskobystrický krajský súd má opätovne rozhodnúť v kauze nevýhodných zmlúv na prenájmy poľovných revírov, v ktorej figuruje bývalý šéf Lesov SR Jozef M. Najvyšší súd (NS) SR v stredu zrušil jeho rozsudok. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré TASR poskytla jeho hovorkyňa Alexandra Važanová.

"Najvyšší súd zrušil rozsudok krajského súdu z 27. septembra 2022 a zrušil aj všetky ďalšie rozhodnutia na zrušené rozhodnutie obsahovo nadväzujúce, ak vzhľadom na zmenu, ku ktorej došlo zrušením, stratili podklad a Krajskému súdu v Banskej Bystrici prikázal, aby vec v potrebnom rozsahu znovu prerokoval a rozhodol," povedala Važanová. Podľa NS sa pôvodným rozsudkom porušil zákon v prospech obvineného.

Niekdajší šéf lesníkov čelí obžalobe z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Jeho trestná činnosť v rokoch 2007 až 2009 mala spočívať v uzatváraní nevýhodných prenájmov poľovných revírov a poplatkových lovov zveri. Krajský súd v Banskej Bystrici ho vlani odsúdil na trojročný podmienečný trest odňatia slobody s päťročnou skúšobnou dobou a peňažný trest 5000 eur.