Denník N

František Majerský z KDH: Ani z prvého syna som sa netešil tak ako koaliční poslanci z Trestného zákona

František Majerský. Foto N - Tomáš Benedikovič
František Majerský. Foto N – Tomáš Benedikovič

Zákon o medveďoch nie je krokom smerom ku koalícii, hovorí poslanec opozičnej KDH František Majerský. S poslancami Smeru sa pozdravíme, ale iné veci neriešime, dodáva.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

František Majerský v rozhovore hovorí:

  • o tom, ako vznikla spolupráca na zákone o medveďoch s ministrom Tarabom;
  • či v strane zvažujú, že by spolupracovali s koalíciou;
  • či im škodí, že organizovali protesty s PS a SaS;
  • ale aj o tom, či by mala ministerka Dolinková skončiť.

Robert Fico v jednom zo svojich videí v spojitosti s KDH povedal: „Budeme sa na nich musieť bližšie pozrieť, ako sa dajú politicky vykostiť“. Ako to vnímate?

Je to silový výrok. Premiér Robert Fico vie, čo strana KDH predstavuje. Keď v budúcnosti môže vzniknúť pravicová vláda, tak len s KDH. Je to jasný odkaz, že na nás chce pracovať – ani nie tak na strane ako na voličoch. My sa však toho nebojíme, hovorili sme o tom v strane a ideme si vlastnou cestou.

Cítite tlak zo strany Smeru?

V utorok sme boli prvýkrát po dlhšom čase v parlamente. Slušne sa pozdravíme, lebo sme slušní ľudia. Skôr si myslím, že Robert Fico začne postupne rozoberať stranu Hlas, lebo v tom je dobrý. Potrebuje si upevniť moc. KDH mu v tom nebude asistovať ani pomáhať. Budeme robiť vlastnú politiku, ktorá nám prináša body, a chceme priniesť našim voličom to, prečo nás volili.

Stranu politicky vykostiť znamená, že vás chcú pripraviť o vaše témy a voličov. Ako ten útok bude podľa vás prebiehať? Očakávate, že to môže vyzerať ako v nedeľu v RTVS, kde vás Ľuboš Blaha opakovane spájal s PS?

Cielene to robia niekoľko mesiacov, odkedy boli protesty proti Trestnému zákonu. S PS a SaS sme sa ocitli v opozícii. Vládna koalícia robí veci, ktoré sú v normálnej krajine za hranicou. Stáli sme na protestoch za hodnoty, ako je právny štát a ochrana demokracie. V tomto sme v opozícii zajedno. Nemyslím, že by bežný volič nepochopil, čo sa v krajine deje a čo sa ešte bude diať. Našim voličom

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ficova vláda

KDH

Rozhovory

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Zdravotníctvo

Zuzana Dolinková

Slovensko

Teraz najčítanejšie