Mesto Trnava

Knižný klub spája komunity

V Trnave sa rodí vzrušujúci projekt, ktorý má potenciál zmeniť spôsob, akým sa miestni obyvatelia a prisťahovalci vzájomne vnímajú a spolupracujú. Spoluprácou medzi dvoma kľúčovými kultúrnymi iniciatívami – podporným centrom pre cudzincov ConnecTT a Baterkárňou vzniká Knižný klub – priestor, kde sa literatúra stáva mostom medzi rôznymi kultúrami a podnecuje k hlbšiemu porozumeniu a rešpektu v rámci mestskej komunity.



Knižný klub má ambiciózny zámer, a to posilniť kultúrne povedomie a podporovať dialóg cez rozmanité literárne diela, ktoré odzrkadľujú pestrosť sveta, v ktorom žijeme. Organizátori sú presvedčení, že pravidelné stretnutia a diskusie o vybraných knihách alebo inej literatúre otvoria dvere k novým perspektívam, prekonajú predpojatosti a pomôžu budovať pevné komunitné väzby.

Prvé stretnutie návštevníkov Knižného klubu sa uskutoční vo štvrtok 25. apríla od 18.00 h do 19.00 h v priestoroch ConnecTTu na Františkánskej ulici 3 v Trnave.

Informačný plagát v slovenskom jazyku

Klub sa zameriava na mesačné predstavenie literárnych diel, ktoré sú vybrané s cieľom poskytnúť účastníkom pohľad do rôznych kultúr a životných skúseností. Cieľom je vytvoriť pestrú a inkluzívnu komunitu, ktorá oslavuje rozmanitosť a podporuje kultúrne porozumenie.

Informačný plagát v anglickom jazyku

Projekt Knižného klubu je otvorenou pozvánkou pre všetkých, ktorí sa chcú zapojiť do tvorby otvorenej a vzájomne sa podporujúcej komunity v Trnave.

Zdroj: ConnecTT – Podporné centrum pre cudzincov

17.4.2024 11:09

Komentárov: 0

 

Kľúčové slová