Denník N

V zajatí fikcie

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Premiér Fico predstiera, že pracuje, jeho ministri hovoria vety, ktoré nemajú obsah, len aby zasypali realitu hromadou slov.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

„Ak niečo nemôže donekonečna pokračovať, tak sa to skončí,“ povedal americký ekonóm Herbert Stein a vyhlásil svoju vetu za Steinov zákon.

Vláda Roberta Fica sa správa, ako keby mala pokračovať navždy. Otázka je, kedy narazí na Steinov zákon. Dokedy môže pokračovať vláda, ktorá sa stratila v bludisku bludov?

Robert Fico predstiera, že pracuje. Obchádza ministerstvá, zastaví sa na každom na hodinu a potom má tlačovku, na ktorej predstiera, že všetko ide podľa plánu, ktorý neexistuje.

Som zvedavý, kedy vstúpi do platnosti Steinov zákon, kedy aj voliči vládnej koalície prídu na to, že ich skutočné životy začínajú byť v ostrom rozpore s fikciou, ktorú im predostiera vláda.

A vedia vôbec politici vládnej koalície, že sa spolu so svojimi voličmi ocitli v zajatí fikcie?

Myslím si, že nie. Keby to vedeli, tak by sa hneď po parlamentných voľbách začali správať v súlade s realitou, ako to politici v demokracii obvykle robia. Lenže oni to nerobia, z čoho vyplýva, že tým bludom, vďaka ktorým sa dostali k moci, naozaj veria.

Prvým bludom bolo, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ficova vláda

Komentáre

Teraz najčítanejšie