Ministerka hospodárstva Denisa Saková neostala nič dlžná svojim nedávnym vyjadreniam a vymenila vedenie v spoločnosti MH Teplárenský holding. Ten zastrešuje šesť najväčších štátnych teplární v Bratislave, Trnave, Žiline, Martine, vo Zvolene a v Košiciach. Novým šéfom teplárenského holdingu sa stal Miroslav Kavuľa.

V minulosti pôsobil na viacerých riadiacich pozíciách. Do spoločnosti MH Teplárenský holding prichádza zo spoločnosti MPconnect, kde pôsobil ako výkonný riaditeľ inovácií so zameraním na moderné technológie pri výrobe tepla z geotermálnych vrtov. Podpredsedom predstavenstva teplárenského holdingu sa stal Martin Húska, ktorý v minulosti pracoval aj na Ministerstve hospodárstva SR ako generálny riaditeľ sekcie štrukturálnych fondov EÚ, či ako generálny riaditeľ sekcie environmentálnych programov a projektov na Ministerstve životného prostredia SR.

Ministerstvo hospodárstva SR ako jediný akcionár vymenilo vedenie aj v spoločnosti MH Manažment, ktorej dcérskou spoločnosťou je zároveň MH Teplárenský holding. V piatok sa tak predsedom predstavenstva spoločnosti MH Manažment stal Ján Kluch, ktorý v minulosti pôsobil aj ako investičný kontrolór v spoločnosti Enel, či na Ministerstve vnútra SR ako riaditeľ odboru rozpočtu a financovania. Podpredsedom predstavenstva spoločnosti MH Manažment sa stal Róbert Spál, ktorý pôsobí v advokátskej praxi a od roku 2011 ako predseda dozornej rady v Trnavskej teplárenskej spoločnosti.

Ďalšie dôležité správy

Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas príchodu na 14. rokovanie vlády SR 1. februára 2024 v Bratislave. FOTO TASR - Pavol Zachar
Neprehliadnite

Saková odmietla tvrdenia o strate z emisných povoleniek. Vymení vedenie teplárenského holdingu