V prípade kauzy Kuciak došlo k zmene. Prokurátori sa vzdali funkcie, Susko tvrdí, že ich odchod vyšetrovanie neohrozí

ta3/KŽ
17.4.2024 09:13 , Aktualizované: 17.4.2024 15:02

Prokurátori Matúš Harkabus a Daniel Mikuláš sa vzdali svojich funkcií, čím opúšťajú dohľad nad prípadom vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Informoval o tom Denník N.

prokurátori Kuciak
TASR/Jaroslav Novák
Na snímke sprava advokát Roman Kvasnica, prokurátor Matúš Harkabus, prokurátor Daniel Mikuláš a splnomocnenec rodiny Jána Kuciaka Peter Kubina

Odchod prokurátorov predstavuje zásadnú zmenu vo vyšetrovaní tohto tragického činu, píše Denník N.

Hlavným dôvodom ich odchodu koncom júna je, že im generálny prokurátor nevyhovel pri ich preložení na Krajskú prokuratúru v Žiline po zrušení špeciálnej prokuratúry.

Pozrite si archívnu reportáž z februára o šiestom výročí smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej:

Susko si myslí, že odchod prokurátorov prípad neohrozí

Po stredajšom rokovaní vlády ubezpečil minister spravodlivosti Boris Susko, že prípad vraždy novinára Jána Kuciaka nebude avizovaným odchodom dozorových prokurátorov Matúša Harkabusa a Daniela Mikuláša z prokuratúry ohrozený.

"Máme tu dosť fundovaných prokurátorov krajských prokuratúr aj Generálnej prokuratúry SR, ktorí budú spôsobilí ďalej dozorovať tieto spisy," povedal Susko.

Minister poukázal na to, že generálny prokurátor ponechal prípady, kde bolo skončené prípravné konanie, niekdajším prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. "Je to veľmi zaujímavá situácia, keď oni sami, ktorí volali po tom, že chcú tieto kauzy dozorovať, sa ich teraz zbavujú," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok