Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Vlasy / 17. apríl 2024 / PR

Poréznosť vlasov: Ako sa zbaviť kovových častíc vo vlasoch?

Zaujímalo vás niekedy odkiaľ pochádzajú kovy vo vašich vlasoch a ako sa ich môžete šetrne zbaviť? Magazín Top Fashion vám v článku vysvetlí príčiny lámavosti a zmeny farby vlasov a odhalí riešenie tohto problému.

Poréznosť vlasov: Ako sa zbaviť kovových častíc vo vlasoch?

Každá žena túži po krásnych a zdravých vlasoch, ktoré budú jej pomyselnou korunou krásy. K lesklej zdravej hrive pomáha správna starostlivosť, genetika aj životný štýl. V dnešnej dobe sa však nevyhneme ani negatívnym vonkajším faktorom, ktoré dokážu oslabiť naše vlasy bez toho, aby sme o tom vôbec vedeli. Jednou z hlavných príčin lámavosti a zmeny farby sú kovové častice obsiahnuté vo vode, ktoré pri pravidelnom umývaní prenikajú do vašich vlasov. Môžu poškodiť vlasové vlákno, viesť k výskytu neželaných odleskov a negatívne ovplyvniť kvalitu farby.

Opakované umývanie = vysoké riziko lámavosti

Sú vaše vlasy hrubé, slabé, ľahko sa lámu alebo strácajú lesk a farbu? Dôvodom je erózia, ktorú spôsobuje voda vo vodovodnom potrubí. S každým umytím sa kovové častice hromadia vo vnútri vlasového vlákna a predstavujú nebezpečenstvo. Kovy síce nie sú nebezpečné pre vaše zdravie, ale pre vaše vlasy áno.

Ako súvisí poréznosť s kovovými časticami?

Poréznosť vlasov je schopnosť vlasového vlákna absorbovať vodu a vlhkosť. „Porézne vlasy sa vyznačujú tým, že majú nedostatok lesku, hydratácie a majú vysoké riziko lámavosti. Čím je vlas poréznejší, tým viac absorbuje vody a tým pádom aj kovov v nej obsiahnutých,“ vysvetľuje v rozhovore pre Top Fashion odborníčka L’Oréal Professionnel Jana zo Studia Twenty v Nitre. Mieru poréznosti vlasov dostaneme takpovediac už do vienka, no hoci je to genetická záležitosť, k vysoko poréznym vlasom si napomáhame aj tým, ako veľmi vlasy ničíme.

Každodenné externé faktory ako chemické ošetrenie, tepelný styling alebo UV žiarenie zvyšujú výskyt mikropoškodení na povrchu vlasu a štrbiniek v oblasti vlasovej kôry, čo vedie k zvýšenej poréznosti vlasov a nadmernej absorpcii vody s kovovými časticami, čo spôsobuje ešte väčšiu lámavosť vlasov.

Úroveň poréznosti závisí od:

  • Stavu povrchu vlasu: ak je kutikula otvorená, zdvihnutá, alebo sa na nej vyskytujú mikropoškodenia, prenikne do vlasu viac vody.
  • Stavu vlasovej kôry: vo vnútri poškodeného vlasu sa môžu vyskytnúť štrbinky, čo vedie k zvýšenej absorpcii vody.

Aj vďaka týmto otázkam zistíte, kde sa na škále poréznosti nachádzate:

  • Máte chemicky ošetrené vlasy alebo sú vaše vlasy poškodené v dôsledku tepelného stylingu/UV žiarenia?
  • Absorbujú vaše vlasy rýchlo vodu?
  • Vysušia sa vám vlasy rýchlo?
  • Rýchlo sa vám hromadia vo vlasoch nečistoty?

Ak ste na tieto otázky odpovedali áno, vaše vlasy sú pravdepodobne veľmi porézne.

Účinné a šetrné riešenie

Zvýšenú poréznosť vlasov a nadmernú absorpciu vody s kovovými časticami môžete eliminovať s novým prípravným ošetrením Metal Detox od L’Oréal Professionnel. Patentovaná starostlivosť o vlasy s obsahom Glicoamine, chelačnej zložky dostatočne malej na to, aby prenikla do vlasového vlákna, zachytila kovové častice a zneutralizovala ich účinky.

Ošetrujúci rad Metal Detox od L’Oréal Professionnel
Ošetrujúci rad Metal Detox od L’Oréal Professionnel

„Aby sme tento problém vyriešili, odporúčam návštevu salónu, kde kaderníci L’Oréal Professionnel spravia dôkladnú diagnostiku vlasov a odporučia domácu rutinu, aby sa klient o vlasy vedel starať aj v pohodlí domova,“ radí profesionálna kaderníčka Janka.

Metal Detox ako 1. krok vašej rutiny

„Prvým krokom je prípravná starostlivosť, ktorá sa aplikuje ešte pred šampónom na mokré vlasy. Pôsobí jednu minútu, v priebehu ktorej dokáže zaceliť mikroprasklinky vo vlasoch. Tým pádom zabráni nadmernej absorpcii kovov obsiahnutých vo vode,“ vysvetľuje PRO odborníčka.

Prípravná starostlivosť Metal Detox
Prípravná starostlivosť Metal Detox

PRED A PO: 

Výsledkom budú silné, zdravé a lesklé vlasy bez lámavosti, ktorých hydratácia vydrží až po dobu 72-hodín. Dôkazom je aj modelka Zuzana Mračková, na ktorej sme nový produkt v rámci natáčania otestovali. 

Pred ošetrením Metal Detox
Pred ošetrením Metal Detox
Po ošetrení Metal Detox
Po ošetrení Metal Detox
FOTO: MICHAL VAĽKO
    825

    Súvisiace články