Spoločnosť Microsoft oznámila strategickú investíciu 1,5 miliardy dolárov do G42, poprednej spoločnosti v oblasti umelej inteligencie so sídlom v Abú Zabí. Táto investícia posilní pozíciu metropoly SAE ako centra pre vývoj umelej inteligencie a zároveň prehĺbi technologickú spoluprácu medzi USA a Spojenými arabskými emiráty.

G42, ktorá sídli v Abú Zabí a bola založená v roku 2018, sa rýchlo stala lokálnym lídrom v oblasti umelej inteligencie. Spoločnosť vyvinula širokú škálu riešení pre rôzne odvetvia vrátane zdravotníctva, energetiky, financií a verejného sektora. Firma je zároveň známa vďaka svojmu arabskému jazykovému modelu Jais, ktorý je jedným z najpokročilejších jazykových modelov na svete.

KK46 Davos - Bill Gates počas panelovej diskusie na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) vo švajčiarskom Davose v stredu 17. januára 2024. Zasadnutie organizácie WEF, ktoré potrvá od 15. do 19. januára, sa tento rok koná pod mottom
Neprehliadnite

Britov znepokojuje možný monopol firiem ako Google a Microsoft okolo umelej inteligencie

Investícia spoločnosti Microsoft je významným krokom vpred pre G42 a posilní jej pozíciu na globálnom trhu s umelou inteligenciou. V rámci partnerstva bude G42 využívať cloudovú platformu Microsoft Azure na vývoj a nasadzovanie svojich riešení. Spoločnosti taktiež vytvoria fond vo výške jednej miliardy dolárov na podporu vývojárov umelej inteligencie.

Investícia Microsoftu má strategický význam aj pre Spojené štáty. Emiráty sú kľúčovým partnerom krajiny v oblasti bezpečnosti a stability v regióne. Investícia do G42 pomôže posilniť technologické väzby medzi Washingtonom a Abú Zabí a zároveň podporí vývoj inovatívnych riešení umelej inteligencie, ktoré možno využiť na riešenie globálnych výziev.

Investícia spoločnosti Microsoft do G42 je ďalším dôkazom toho, že umelá inteligencia je jednou z najdôležitejších technológií 21. storočia. Firma po celom svete investuje značné prostriedky do vývoja a implementácie riešení umelej inteligencie a táto investícia je ďalším krokom vpred v tomto rýchlo sa rozvíjajúcom sektore.

Ďalšie dôležité správy

Ilustračná fotografia.
Neprehliadnite

Google plánuje masívne investície do AI a Microsoft chce postaviť Hviezdnu bránu