Denník N

Dopravný úrad sa pozrie na Pellegriniho let. Preverí Náhlikovu firmu (+ video)

Peter Pellegrini na letisku v Košiciach 27. marca, keď letel lietadlom firmy DeGarde, za ktorou je poslanec Hlasu Peter Náhlik. Foto N – Peter Lazár
Peter Pellegrini na letisku v Košiciach 27. marca, keď letel lietadlom firmy DeGarde, za ktorou je poslanec Hlasu Peter Náhlik. Foto N – Peter Lazár

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Firmu DeGarde, ktorú ovláda poslanec Hlasu Peter Náhlik, čaká kontrola. Dopravný úrad preverí, či poslancova spoločnosť dodržiava letecký zákon. Novozvolený prezident Peter Pellegrini využil šesťmiestne lietadlo tejto spoločnosti, keď sa potreboval rýchlo presunúť na volebný míting z Bratislavy do Košíc.

Dopravný úrad sa podľa stanoviska pozrie na to, či „prevádzkovateľ lietadla – spoločnosť DeGarde, s. r. o. – používa lietadlo v súlade s uvedeným zákonom“. Štátnemu odbornému dozoru bude firma vysvetľovať, ako je možné, že Pellegrinimu prenajala lietadlo, keď nemá osvedčenie leteckého prevádzkovateľa. Denník SME navyše zdokumentoval, že predseda Hlasu toto lietadlo využíval opakovane a pravdepodobne už aj v roku 2021.

Video: Na aké otázky neodpovedá poslanec Peter Náhlik (Autorky: Mária Benedikovičová, Martina Koník)

Bez tohto povolenia, ktoré vydáva Dopravný úrad, nemožno poskytovať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hlas

Peter Pellegrini

Prezidentské voľby 2024

Slovensko

Teraz najčítanejšie