Četbot Ernie Bot od spoločnosti Baidu si získal za osem mesiacov pôsobenia na trhu už viac ako 200 miliónov používateľov. Ide o čínsku odpoveď na populárny ChatGPT a Baidu sa tak snaží udržať si v tomto segmente vedúce postavenie. Počet používateľov sa od decembra, keď spoločnosť naposledy zverejnila údaje, prakticky zdvojnásobil.

Úspech Ernie Bota dokazujú aj ďalšie čísla. API rozhranie četbota bolo doteraz využívané až 200 miliónov krát za deň, čo znamená, že používatelia od neho denne požadovali vykonanie množstva rôznych úloh. Počet firemných klientov četbota dosiahol 85-tisíc.

Ilustračná fotografia.
Neprehliadnite

Google plánuje masívne investície do AI a Microsoft chce postaviť Hviezdnu bránu

Hoci je Ernie Bot lídrom na čínskom trhu, konkurencia mu rýchlo šliape na päty. Četbot Kimi od spoločnosti Moonshot AI, ktorú podporuje firma Alibaba, zaznamenáva prudký rast používateľov. Kým Ernie Bot mal v marci na svojej aplikácii a webovej stránke 14,9 milióna návštev, Kimi ich mal 12,6 milióna. Podstatné je však to, že návštevnosť Kimi rastie oveľa rýchlejšie, až o 321 percent za mesiac, zatiaľ čo návštevnosť Ernie Bota stúpla o 48 percent.

Celkovo však čínske služby s umelou inteligenciou v globálnom meradle zaostávajú za západnou konkurenciou. Najpopulárnejším četbotom na svete zostáva ChatGPT od spoločnosti OpenAI, ktorý minulý mesiac zaznamenal 1,86 miliardy návštev.

Ďalšie dôležité správy

Meta Platforms Quest 3
Neprehliadnite

Meta chce prilákať do metavesmíru trinásťročných používateľov