Dobré noviny
Uháňali do pôrodnice, no bábätko malo iné plány. Pôrod uprostred cesty mal akoby zázrakom šťastný koniec
Romana Mináriková
Romana Mináriková

Uháňali do pôrodnice, no bábätko malo iné plány. Pôrod uprostred cesty mal akoby zázrakom šťastný koniec

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. — Foto: Policie České republiky, Unsplash/Aditya Romansa

Zážitok, na ktorý nikdy nezabudnú.

Keď budúcu mamičku začali trápiť pôrodné bolesti, vystrašený otecko na nič nečakal a zo všetkých síl sa ju snažil priviezť do pôrodnice. Nedočkavá dcérka však mala s rodičmi iné plány, dvojici preto nezostávalo nič iné len zastať uprostred cesty a pokúsiť sa situáciu vyriešiť ďaleko od odborníkov. Vďaka obrovskej zhode náhod mala dráma v Moravsko-sliezskom kraji u našich susedov krásny koniec.

„Naši kolegovia vykonávali dohľad nad cestnou premávkou, čo sa v minúte zmenilo na asistenciu pri prekotnom pôrode. Okamžite zareagovali na prosbu vodiča, ten mal vo vozidle rodiacu manželku, ktorej praskla voda,“ uviedli českí muži zákona, ktorí sa ocitli v správny čas na správnom mieste a vtipne poznamenali, že vedia viac ako iba rozdávať pokuty, ale keď treba, pomáhajú, ako sa dá.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/PolicieCZ/posts/pfbid0HnjHQW5KdTAWEzwjXtsvGgsq5mcMpgHYyHqtBTaUcWQ77qD4JbaewMqY91W9PAPgl

Pohotovo prevzali komunikáciu s operátorkou tiesňovej linky a inštrukcie postupne odovzdávali nastávajúcemu oteckovi. „Ten svojej žene pomohol priviesť na svet krásne dievčatko. Kolegovia potom poskytli tepelný komfort mamičke i bábätku zabalením do termofólie,“ povedali. Spoločnými silami tak premenili drámu na príbeh, na ktorý nikdy nezabudnú.

Tým sa však pomoc zo strany mužov zákona nekončila. „Postarali sa o vozidlo rodičov, ktorí tak mohli spoločne so zdravotníkmi odísť do nemocnice,“ uviedli policajti a mladej rodinke popriali okrem zdravia a šťastia aj veľa bezpečne najazdených kilometrov.

Už ste čítali?