Google plánuje masívne investície do umelej inteligencie. Podľa generálneho riaditeľa DeepMind, Demisa Hassabisa, spoločnosť v priebehu času vynaloží na vývoj AI viac ako 100 miliárd dolárov.

Týmto vyhlásením D. Hassabis reagoval na správy o superpočítači s názvom Stargate (Hviezda brána) s cenovkou 100 miliárd dolárov, ktorý plánujú spoločne vytvoriť Microsoft a OpenAI. Google si však na prvenstvo v oblasti výpočtového výkonu pre AI napokon nepotrpí.

Meta Platforms Quest 3
Neprehliadnite

Meta chce prilákať do metavesmíru trinásťročných používateľov

D. Hassabis vyhlásil, že spoločnosť Alphabet, ktorej súčasťou je aj Google, už v súčasnosti disponuje výkonnejšími počítačmi než konkurencia. Práve preto sa DeepMind v roku 2014 rozhodol pre spoluprácu s Googlom, keďže na dosiahnutie všeobecnej umelej inteligencie (AGI) je potrebný masívny výpočtový výkon, a ten má podľa Hassabisa práve Google.

Generálny riaditeľ DeepMindu vidí vďaka projektu ChatGPT od OpenAI aj pozitívny signál zo strany verejnosti. Ľudia sú podľa neho pripravení akceptovať systémy umelej inteligencie, napriek ich chybám a nedokonalostiam.

Ďalšie dôležité správy

Huawei Mate 60
Neprehliadnite

Huawei bojuje so sankciami. Očakáva sa uvedenie nového high-end modelu smartfónu